A Fradi is csatlakozott a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség kezdeményezéséhez

A Chelsea és a Dortmund után az FTC is csatlakozott a szervezet azon kezdeményezéséhez, amelyben a zsidó közösségek ügyét és a közös nemzetközi munkát szeretné segíteni.

A Ferencvárosi Torna Club azt is bejelentette, hogy elfogadja a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) azon definícióját, amely szerint az antiszemitizmus, a rasszizmus és az idegengyűlölet minden formája a demokráciára irányuló közvetlen fenyegetés, és szembe megy az emberi jogok által képviselt értékekkel, mint az egyenlőség, a szabadság, az emberi méltóság tiszteletben tartása identitástól, származástól és vallási nézetektől függetlenül.

A Fradi csatlakozását Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke levélben köszönte meg az FTC elnökének, Kubatov Gábornak. A Mazsihisz oldalán közzétett levélben Heisler arról ír, hogy az FTC mindig fontos szerepet játszott a magyar sportéletben, ami jelentős felelősséggel jár. Megemlíti a korábbi fradista Tóth Potya Istvánt, aki a II. világháború alatt részt vett a nemzeti ellenállási mozgalomban, társaival üldözött zsidókat mentett, majd maga is mártírhalált halt.

„Példaértékűnek tartom azt a nyitottságot és elkötelezettséget az intolerancia elleni közdelemben, amit az elmúlt években tapasztalhattunk az FTC vezetése részéről. Köszönet illeti ezért az egész Fradi-családot, a klubvezetést”

– írja levelében a Mazsihisz elnöke.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp