Egy amerikai kazah szervezet kizáratná a Borat 2-t a filmes díjakból

Az Amerikai Kazahok Egyesülete szerint a Borat utólagos mozifilm: Produkciós kenőpénz szállítása az amerikai rezsimnek a Kazahsztán egyszeri dicsőséges nemzetének hasznára című film rasszista módon ábrázolja a kazahokat.

Az Amerikai Kazahok Egyesülete korábban azt próbálta elérni, hogy Sacha Baron Cohen új filmje kerüljön ki az Amazon Prime kínálatából. Most pedig azért indítottak petíciót, hogy a Borat második része ne vehessen részt az olyan nagy díjátadókon, mint az Oscar, a Golden Globe vagy éppen a BAFTA.

Borat2

„Sacha Baron Cohen kihasználja a kazahokat azzal, hogy eltéríti a nemzetiségi identitásunkat, fehérre mos bennünket azzal, hogy kelet-európaiként ábrázol minket, és világszerte a kazahok zaklatására buzdít. Számtalan emberünket érte szexuális vagy fizikai bántalmazás, valamint zaklatás a Borat franchise miatt”

– olvasható a szervezet felhívásában, amely szerint azzal, hogy a filmek nőgyűlölő, vérfertőző, antiszemita és barbár országként ábrázolják Kazahsztánt, hamis képet festenek az országról.

Borat szerint a zsidók terjesztik a koronavírust – Kibic Magazin

Sacha Baron Cohen egy tévéshowban éppen az új Borat filmjét promózta, amikor sikerült mindenkit az őrületbe kergetnie. Végül pedig ellopta a műsorvezető nadrágját. Sacha Baron Cohen azért érkezett Boratnak beöltözve Jimmy Kimmel beszélgetős műsorába, hogy az Aamzon Prime-on holnap bemutatásra kerülő Borat-film második részét népszerűsítse.

Sacha Baron Cohen nemrég reagált a szervezet tiltakozására. A komikus úgy véli, a filmbeli és a valóságos Kazahsztánnak semmi köze nincs egymáshoz, mivel az igazi Kazahsztán modern, büszke és gyönyörű ország, és csak azért esett rá a választásuk, mert az amerikaiak általában nem tudnak róla semmit. (24.hu via Variety)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp