Egy amerikai kazah szervezet kizáratná a Borat 2-t a filmes díjakból

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az Amerikai Kazahok Egyesülete szerint a Borat utólagos mozifilm: Produkciós kenőpénz szállítása az amerikai rezsimnek a Kazahsztán egyszeri dicsőséges nemzetének hasznára című film rasszista módon ábrázolja a kazahokat.

Az Amerikai Kazahok Egyesülete korábban azt próbálta elérni, hogy Sacha Baron Cohen új filmje kerüljön ki az Amazon Prime kínálatából. Most pedig azért indítottak petíciót, hogy a Borat második része ne vehessen részt az olyan nagy díjátadókon, mint az Oscar, a Golden Globe vagy éppen a BAFTA.

Borat2

„Sacha Baron Cohen kihasználja a kazahokat azzal, hogy eltéríti a nemzetiségi identitásunkat, fehérre mos bennünket azzal, hogy kelet-európaiként ábrázol minket, és világszerte a kazahok zaklatására buzdít. Számtalan emberünket érte szexuális vagy fizikai bántalmazás, valamint zaklatás a Borat franchise miatt”

– olvasható a szervezet felhívásában, amely szerint azzal, hogy a filmek nőgyűlölő, vérfertőző, antiszemita és barbár országként ábrázolják Kazahsztánt, hamis képet festenek az országról.

Borat szerint a zsidók terjesztik a koronavírust – Kibic Magazin

Sacha Baron Cohen egy tévéshowban éppen az új Borat filmjét promózta, amikor sikerült mindenkit az őrületbe kergetnie. Végül pedig ellopta a műsorvezető nadrágját. Sacha Baron Cohen azért érkezett Boratnak beöltözve Jimmy Kimmel beszélgetős műsorába, hogy az Aamzon Prime-on holnap bemutatásra kerülő Borat-film második részét népszerűsítse.

Sacha Baron Cohen nemrég reagált a szervezet tiltakozására. A komikus úgy véli, a filmbeli és a valóságos Kazahsztánnak semmi köze nincs egymáshoz, mivel az igazi Kazahsztán modern, büszke és gyönyörű ország, és csak azért esett rá a választásuk, mert az amerikaiak általában nem tudnak róla semmit. (24.hu via Variety)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp