Már kaphatók a jegyek a 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválra

A közel évtizedes múltra visszatekintő fesztivált ebben az évben kizárólag online tartják meg, a vetítések a Budapest Film Zrt. Távmozi (Puskin és Művész) rendszerén lesznek láthatók országszerte.

Idén mintegy húsz filmmel és A filmek internetes stream közvetítéssel lesznek elérhetők: ahogy a „hagyományos” moziban is, a műsorban szereplő filmeket a programban megjelölt időpontokban lehet megtekinteni Magyarország területén bárhol számítógépen, tableten, esetleg mobiltelefonon. Erről részletesebben itt írtunk:

Az egész országban elérhető lesz a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál – Kibic Magazin

A járvány miatt idén online rendezik meg a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivált. Most elmondjuk, hogyan lehet majd filmeket nézni a rendhagyó távmoziban. A koronavírus-járvány következtében a 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál (Zsifi) is az internetre kényszerült. Az eseményt idén kizárólag online rendezik meg, a fesztivál programja így elérhető lesz az ország egész területén.

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók; az idei válogatásban többek között Németországból, az Egyesült Államokból, Oroszországból, Ausztriából, Norvégiából, Izraelből és Magyarországról találhatók alkotások.

A programot az Ellenállás című amerikai film nyitja majd meg, melynek főszereplője Jesse Eisenberg (A közösségi háló, Szemfényvesztők), magyar vonatkozása pedig, hogy Röhrig Géza és Kerekes Vica is szerepel benne.

A jegyek egységes áron, 1500 forintért vásárolhatók meg a Távmozi oldalán.

A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest – Bálint Ház. A rendezvény főtámogatói: a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC), a Thalheimer család, a Német Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége, valamint Izrael Állam Nagykövetsége.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp