Legalizálhatják a kannabisz használatát Izraelben

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A zsidó állam a növény jelentős exportőrévé válhat, és dollármilliárdokat kereshet a nemzetközi és a hazai piacon. A törvénymódosítást Netanjahu és Gantz is támogatja.

A javaslat szerint a törvény biztosítaná a kannabisz értékesítését legális keretek között 21 év feletti izraeliek számára, engedéllyel rendelkező boltokban. A növény termesztése azonban valószínűleg illegális marad.

A tárcaközi bizottság törvényjavaslatának jelentése szerint a nagykorú izraeliek mintegy 27 százaléka jelenleg különböző formában használja a kannabiszt, írja az ujkelet.live.

Amennyiben a kannabisz-törvényt megszavazzák, szakértők szerint a zsidó állam a növény jelentős exportőrévé válhat, dollármilliárdokat kereshet a nemzetközi és a hazai piacon

A izraeli rendőrség, a közbiztonsági minisztérium és az egészségügyi minisztérium képviselői állítólag már aláírták az ajánlást, azt követően, hogy egy tárcaközi bizottságban tárgyaltak a kannabisz-jogszabályok felülvizsgálatáról.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Beni Gantz védelmi miniszter egyaránt jelezte támogatását a kezdeményezéssel kapcsolatban és közös nyilatkozatban hangsúlyozták, hogy a törvénynek körvonalaznia kell egy felelős modellt, amely alkalmas lesz Izrael Állam és az izraeli lakosság számára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp