Legalizálhatják a kannabisz használatát Izraelben

A zsidó állam a növény jelentős exportőrévé válhat, és dollármilliárdokat kereshet a nemzetközi és a hazai piacon. A törvénymódosítást Netanjahu és Gantz is támogatja.

A javaslat szerint a törvény biztosítaná a kannabisz értékesítését legális keretek között 21 év feletti izraeliek számára, engedéllyel rendelkező boltokban. A növény termesztése azonban valószínűleg illegális marad.

A tárcaközi bizottság törvényjavaslatának jelentése szerint a nagykorú izraeliek mintegy 27 százaléka jelenleg különböző formában használja a kannabiszt, írja az ujkelet.live.

Amennyiben a kannabisz-törvényt megszavazzák, szakértők szerint a zsidó állam a növény jelentős exportőrévé válhat, dollármilliárdokat kereshet a nemzetközi és a hazai piacon

A izraeli rendőrség, a közbiztonsági minisztérium és az egészségügyi minisztérium képviselői állítólag már aláírták az ajánlást, azt követően, hogy egy tárcaközi bizottságban tárgyaltak a kannabisz-jogszabályok felülvizsgálatáról.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Beni Gantz védelmi miniszter egyaránt jelezte támogatását a kezdeményezéssel kapcsolatban és közös nyilatkozatban hangsúlyozták, hogy a törvénynek körvonalaznia kell egy felelős modellt, amely alkalmas lesz Izrael Állam és az izraeli lakosság számára.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp