Gyújtsunk fényeket a Kristályéjszaka emlékére

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A nemzetközi Élet Menete szervezet különleges, vallásközi eseménnyel készül ma este a Kristályéjszaka 82-dik évfordulójára az antiszemitizmus, a rasszizmus, a gyűlölet és az intolerancia elleni küzdelem jegyében.

1938 November 9-én kétnapos pogrom kezdődött Németországban és Ausztriában, melynek során 1400 zsinagógát és zsidó intézményt gyújtottak fel.

Ez a szörnyű pillanat annak az eseménysorozatnak volt a része, amely elvezetett a holokauszthoz.

Az Élet Menete nemzetközi szervezete felhívja a figyelmet arra, hogy ma is számos imahely van veszélyben, illetve támadásnak kitéve világszerte.

Idén november 9-én arra kéri a szervezet a civileket, az intézményeket és az imahelyeket, hogy a szolidaritás és az antiszemitizmus, a rasszizmus, a gyűlölet és az intolerancia elleni küzdelem jelenként gyújtsanak gyertyát ezen az éjszakán.

A globális kampány részeként arra bíztatják az embereket, hogy osszák meg a remény üzeneteit ezen a napon, és látogassanak el a www.motl.org/let-there-be-light oldalra. Eddig több mint ezer üzenet érkezett néhány nap alatt a világ minden pontjáról.

A magyarországi Élet Menete is gyűjtötte az üzeneteket, amelyeket november 9-én vetítenek ki nagy nyilvánosság előtt a frankfurti zsinagógára.

Az ünnepség részeként egy különleges média eseményre is sor kerül a Kristályéjszaka évfordulóján közép-európai idő szerint este 6 órakor, amely többek között a www.motl.org/kristallnacht weboldalon lesz követhető.

További részletek ebben a cikkben olvashatók:

Legyen világosság! – Világméretű kampány keretében emlékezne a kristályéjszakára az Élet Menete – Kibic Magazin

Arra kérik a világ zsidó közösségeit, hogy a pogromra emlékezve a november 9-ről 10-re virradó éjszakán hagyják égve a lámpákat zsinagógákban. Egy erre a célra létrehozott honlapon pedig személyes üzenetet is küldhetünk. Az Élet Menete Alapítvány nemzetközi szervezete 2020.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp