Gyújtsunk fényeket a Kristályéjszaka emlékére

A nemzetközi Élet Menete szervezet különleges, vallásközi eseménnyel készül ma este a Kristályéjszaka 82-dik évfordulójára az antiszemitizmus, a rasszizmus, a gyűlölet és az intolerancia elleni küzdelem jegyében.

1938 November 9-én kétnapos pogrom kezdődött Németországban és Ausztriában, melynek során 1400 zsinagógát és zsidó intézményt gyújtottak fel.

Ez a szörnyű pillanat annak az eseménysorozatnak volt a része, amely elvezetett a holokauszthoz.

Az Élet Menete nemzetközi szervezete felhívja a figyelmet arra, hogy ma is számos imahely van veszélyben, illetve támadásnak kitéve világszerte.

Idén november 9-én arra kéri a szervezet a civileket, az intézményeket és az imahelyeket, hogy a szolidaritás és az antiszemitizmus, a rasszizmus, a gyűlölet és az intolerancia elleni küzdelem jelenként gyújtsanak gyertyát ezen az éjszakán.

A globális kampány részeként arra bíztatják az embereket, hogy osszák meg a remény üzeneteit ezen a napon, és látogassanak el a www.motl.org/let-there-be-light oldalra. Eddig több mint ezer üzenet érkezett néhány nap alatt a világ minden pontjáról.

A magyarországi Élet Menete is gyűjtötte az üzeneteket, amelyeket november 9-én vetítenek ki nagy nyilvánosság előtt a frankfurti zsinagógára.

Az ünnepség részeként egy különleges média eseményre is sor kerül a Kristályéjszaka évfordulóján közép-európai idő szerint este 6 órakor, amely többek között a www.motl.org/kristallnacht weboldalon lesz követhető.

További részletek ebben a cikkben olvashatók:

Legyen világosság! – Világméretű kampány keretében emlékezne a kristályéjszakára az Élet Menete – Kibic Magazin

Arra kérik a világ zsidó közösségeit, hogy a pogromra emlékezve a november 9-ről 10-re virradó éjszakán hagyják égve a lámpákat zsinagógákban. Egy erre a célra létrehozott honlapon pedig személyes üzenetet is küldhetünk. Az Élet Menete Alapítvány nemzetközi szervezete 2020.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp