Idén december helyett jövő tavaszra várható a Rumbach zsinagóga megnyitása

A koronavírus járvány miatt elhalasztják a decemberre tervezett hivatalos ceremóniát is. Az épületbe azonban nemrég beköltözött a civil szervezeteket tömörítő Mozaik Közösségi Hub. Ezzel a Mazsihisz befogadta a saját egyik intézményébe a civileket, ami jelentős lépésnek számít.

A tervezett decemberi indulással ellentétben nem nyit meg a Rumbach Zsinagóga a koronavírus járvány miatt a nagyközönség számára, hiába lesz készen az épület a tervezettek szerint.

A közösségi térként is működő Rumbach élő lelke jelenleg a civil szervezeteket tömörítő Mozaik Zsidó Közösségi Hub, amely néhány hete költözött ide. A Rumbach Zsinagógát működtető Mazsihisz a HUB befogadásával egy komoly gesztust kívánt tenni a magyar zsidó civil szervezetek felé, biztosítja számukra a működés terét és infrastruktúráját. Ezt a közeledést a Rumbach igazgatója, Kiss Henriett szerint remélhetőleg további konkrét lépések is követik majd.

A videóban Kiss Henriettel, a Rumbach Zsinagóga igazgatójával és Tordai Bencével a Mozaik Hub vezetőjével beszélgettünk.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp