Embercsempészés miatt indul eljárás egy izraeli férfi ellen Magyarországon

Az izraeli sofőr járművében öt szíriai férfit talált a rendőrség. Az embercsempészést alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik.

„A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. október 30-án 20 óra 5 perckor az M0-ás autóút Annahegyi pihenőjénél ellenőriztek egy személyautót és sofőrjét a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján”, írja az esetről a police.hu. A rendőrségi beszámolót a Neokohn szúrta ki.

Fotó: police.hu

A beszámolóból kiderül, hogy a járművet egy izraeli férfi vezette, rajta kívül még öt, saját bevallásuk szerint szíriai férfi ült az autóban. Az utasok sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni hitelt érdemlően a rendőröknek. Ezért aztán az izraeli sofőrt embercsempészés gyanújával, öt utasát tiltott határátlépés miatt előállították az Érdi Rendőrkapitányságra.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy az izraeli sofőr segítséget nyújtott az öt szíriai férfinak az országhatár illegális átlépésében, úgy egytől öt évig, de akár még öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp