A koronavírus miatt ideiglenesen digitális oktatásra áll át a Scheiber Sándor Iskola

Az iskola több dolgozójának is pozitív lett a koronavírus-tesztje. A Lauderben az óvodát kellett bezárni a fertőzés miatt.

A Scheiber Sándor Általános Iskola és Gimnázium valamennyi pedagógusát és dolgozóját leteszteltette a fenntartó Budapesti Zsidó Hitközség az Abbott SARS-CoV-2 Antigén gyorsteszttel, olvasható a Mazsihisz honlapján. A vizsgálat során öt fertőzöttet szűrtek ki, további két oktató pedig az őszi szünet folyamán jelezte, hogy megbetegedett.

Scheiber Sándor Iskola

Az eredményről az iskola értesítette a hatóságokat, és kérte az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), hogy engedélyezze a digitális oktatásra való átállást. A minisztérium engedélye meg is érkezett, eszerint november 3. és 8. között a gyerekek nem mehetnek az iskolába, hanem otthonról folyik az oktatásuk valamennyi évfolyamon.

Korábban a Lauder Iskolában kellett egyes osztályoknak otthon maradniuk, mert az iskola saját kezdeményezéséből elvégzett szűrésein fertőzötteket találtak a gyerekek és/vagy a tanárok között. De olyan is előfordult, hogy az iskola kósersági felügyelőjének lett pozitív a tesztje.

Legutóbb az intézmény óvodájában ütötte fel a fejét a vírus. A szűrések után kiderült, hogy 15 óvodai dolgozó tesztjéből 8 pozitív lett, illetve több gyereknél is kimutatták a fertőzést. A Lauder óvodája ezért ezen a héten még biztosan zárva tart. A Lauderben szeptember óta eddig 66 gyerek és 25 pedagógus/dolgozó Covid fertőzöttségét mutatták ki.

Kapcsolódó cikkeink:

Zsidó iskolák diákjai – “Érezzük a saját felelősségünket a környezetünkért” – Kibic Magazin

Szeptemberben újranyitottak az iskolák a karantén után, ám lavírozniuk kell az egészségmegőrzés és az intézmények bezárása között. Kérdés, hogyan oldják meg ezt a helyzetet a budapesti zsidó iskolák. Itt a Kibic új podcastja, a Kile, benne igazgatók, diákok, és programajánló a jövő hétre.

Nincs mindenütt elég erőforrás a hatékony védekezésre – Kibic Magazin

A Lauder Iskola külön alapot hozott létre a koronavírus elleni védekezésre, hogy mind a diákokat, mind a tanárokat tesztelni tudják. A Scheiber Sándor Iskolában a tanárokat vizsgálják időről időre, de ez is BZSH támogatásával tud megvalósulni. Horányi Gábor szerint hatalmas összegeket emészt fel a védekezés.

https://akibic.hu/2020/04/13/sikeresen-vettek-a-tavoktatas-akadalyat-a-zsido-iskolak/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp