Cáfolja az Origo munkatársa, hogy náci jelképet viselt volna

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Facebook oldalán közzétette egy karkötő képét, amelyet állítólag Indiában szerzett be. A probléma csupán az, hogy a két karkötő nem egyezik.

„Gondolom már mindenki látta, hogy a sajtó lehozta, hogy egy szvasztikás karkötőben ültem be a Pesti Tv műsorába. Az igazság az, hogy ezt a karkötőt két éve kaptam Indiában, ez egy emlék arról az utazásról, amiről egyébként cikksorozatot is írtam. Aki ismer, az tudja, hogy nem vagyok náci, a karkőtő nem hordozott semmiféle politikai üzenetet részemről. Nem állt szándékomban senkit provokálni. Ha bárkit megbántottam, ezúton bocsánatot kérek.

Akiben még kérdések maradtak, azoknak szívesen válaszolok. Egyébként minden felelősség egyedül engem terhel!”, írta Szalma György, az Origo című lap munkatársa Facebook oldalán.

Az ügyben a Momentum egyébként már feljelentetést is tett tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt.

Ha azonban a műsorban látott karkötőt és az általa posztoltat összevetjük, jól látható a különbség. Szalma karján két egymás mellett lévő horogkeszt van fehér mezőben, a Facebook-on nem ez a minta szerepel. Ráadásul a tévében látható karkötőn a szvasztika jobbra fordul, általában ez különbözteti meg a náci horogkeresztet az indiaitól.

Szalma György

Gondolom már mindenki látta, hogy a sajtó lehozta, hogy egy szvasztikás karkötőben ültem be a Pesti Tv műsorába. Az igazság az, hogy ezt a karkötőt két éve kaptam Indiában, ez egy emlék arról az…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp