Breaking: Lövöldözés tört ki egy bécsi zsinagógánál

Legalább tizenöten súlyosan megsérültek Bécs központjában, három halott van. Antiszemita indíttatású terrortámadás történhetett.

A helyi média jelentése szerint egy zsinagógát támadtak meg a tettesek hétfő este 8 óra körül. A támadás Bécs belvárosában, a Schwedenplatz közelében történt.

„Maradjanak otthon, ne használják a tömegközlekedést, és kerüljék el a környéket”, írta a bécsi rendőrség a lakossághoz intézett felhívásában a Twitteren.

A rendőrség kedd hajnali tájékoztatóján elhangzott: a támadásnak három civil áldozata van, valamennyien járókelők. Rajtuk kívül 15-en sérültek meg, úgy tudni, mind súlyosan. A zsinagógát őrző rendőrt meglőtték és súlyosan megsebesült. Az osztrák lap szerint terrortámadás történhetett.

A sérültek száma azért ilyen magas, mert a támadás estéjén sokan voltak bárokban, éttermekben, mivel keddtől Ausztriában is szigorító intézkedések lépnek életbe a koronavírus-járvány miatt.

A negyedik halott az egyik merénylő, akit a rendőrök lőttek le és aki az Iszlám Állam szimpatizánsa volt.

Egyelőre viszont az is tisztázásra vár, hogy a támadást pontosan hányan követték el. A hatóságok legalább egy támadót továbbra is keresnek, de úgy vélik, hogy a merényletnek kettőnél több elkövetője van.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp