Sírköveket döntöttek le a keceli zsidó temetőben

Ismeretlen tettesek három sírkövet megrongáltak a Bács-Kiskun megyei Kecel zsidó temetőjében. A város vezetése feljelentést tett.

A keceli önkormányzat vasárnap reggel értesült arról, hogy három sírkövet ledöntöttek a város zsidó temetőjében. A megrongált sírkövek összetörtek, egyet valószínűleg már helyre sem lehet majd állítani. Egy másik síremlék helyét pedig korábban emberi fekáliával szennyezhették be.

Ledöntött sírkövek Kecel zsidó temetőjében (Fotó: baon.hu)

Radva Zoltán, a keceli önkormányzat városgazdálkodási csoportjának vezetője arról tájékoztatta a baon.hu-t, hogy a városvezetés megtette a szükséges lépéseket a hatóságok felé és feljelentést tett az ügyben a rendőrségen. Továbbá tájékoztatták a történtekről a Mazsihisz vezetőségét is.A temető a ugyanis a hitközség tulajdonában van, az üzemeltetését viszont a keceli önkormányzat látja el.

A csoportvezető azt is elmondta, hogy a sírkövek helyreállítása előreláthatólag több százezer forintba fog majd kerülni, a költségeket az önkormányzat vállalta magára. A helyreállítási munkálatoknak már a mai napon hozzákezdtek, a komolyabb kárt szenvedett sírhely felújításához viszont kőfaragók és a Mazsihisz szakembereinek véleményét és közreműködését is kérni fogják.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp