Nizzai terror: zsidó szolidaritás a keresztény áldozatokkal

A véres terrortámadás kapcsán írt levelet Heisler András a hazai keresztény közösségek egyik legfontosabb vezetőjének, Erdő Péter bíborosnak.

Három ember meghalt abban a késeléses terrortámadásban, amelyet Nizzában követtek el a városi Notre-Dame katolikus székesegyház közelében, illetve magában az épületben múlt hét csütörtökön. Sajtóértesülések szerint az egyik áldozatot, egy nőt gyakorlatilag lefejeztek.

A keresztény embertársak iránti szolidaritás kapcsán írt levelet a Mazsihisz elnöke, Heisler András Erdő Péter bíborosnak, esztergom-budapesti érseknek.

„Együtt vagyunk az örömben, együtt vagyunk a részvétben és fájdalomban – írta Heisler András, aki a magyar zsidó közösség mély együttérzését fejezte ki keresztény embertársaik iránt.

Erdő Péter válaszában fontosnak nevezte a vallásszabadság védelmét.

„Ma különösen fontos, hogy a zsidók és a keresztények példát adjanak a kölcsönös tiszteletre és a szolidáris szeretetre”, írta levelében Erdő Péter.

Az eddigi információk szerint a terrortámadást egy Brahim nevű férfi követte el, aki az Allah Akbar! kifejezést hajtogatta.

A 21 éves  Brahim Ausszaui egy bevándorlókat szállító hajóval érkezett szeptember 20-án Lampedusára. Innen további helyszínekre szállították, majd Bari migránsközpontjából október 9-én elengedték. A helyi hatóságok azonosították, azonban nem regisztrálták veszélyes személyként. A bevált gyakorlat szerint kiutasítási papírt kapott, amivel szabadon elhagyhatta a befogadóközpontot. A kiutasítási rendelet értelmében illegális bevándorlóként öt nap alatt el kellett hagynia Olaszországot. Franciaországba önerőből jutott el.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp