Nizzai terror: zsidó szolidaritás a keresztény áldozatokkal

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A véres terrortámadás kapcsán írt levelet Heisler András a hazai keresztény közösségek egyik legfontosabb vezetőjének, Erdő Péter bíborosnak.

Három ember meghalt abban a késeléses terrortámadásban, amelyet Nizzában követtek el a városi Notre-Dame katolikus székesegyház közelében, illetve magában az épületben múlt hét csütörtökön. Sajtóértesülések szerint az egyik áldozatot, egy nőt gyakorlatilag lefejeztek.

A keresztény embertársak iránti szolidaritás kapcsán írt levelet a Mazsihisz elnöke, Heisler András Erdő Péter bíborosnak, esztergom-budapesti érseknek.

„Együtt vagyunk az örömben, együtt vagyunk a részvétben és fájdalomban – írta Heisler András, aki a magyar zsidó közösség mély együttérzését fejezte ki keresztény embertársaik iránt.

Erdő Péter válaszában fontosnak nevezte a vallásszabadság védelmét.

„Ma különösen fontos, hogy a zsidók és a keresztények példát adjanak a kölcsönös tiszteletre és a szolidáris szeretetre”, írta levelében Erdő Péter.

Az eddigi információk szerint a terrortámadást egy Brahim nevű férfi követte el, aki az Allah Akbar! kifejezést hajtogatta.

A 21 éves  Brahim Ausszaui egy bevándorlókat szállító hajóval érkezett szeptember 20-án Lampedusára. Innen további helyszínekre szállították, majd Bari migránsközpontjából október 9-én elengedték. A helyi hatóságok azonosították, azonban nem regisztrálták veszélyes személyként. A bevált gyakorlat szerint kiutasítási papírt kapott, amivel szabadon elhagyhatta a befogadóközpontot. A kiutasítási rendelet értelmében illegális bevándorlóként öt nap alatt el kellett hagynia Olaszországot. Franciaországba önerőből jutott el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp