Zsidó iskolák diákjai – “Érezzük a saját felelősségünket a környezetünkért”

Szeptemberben újranyitottak az iskolák a karantén után, ám lavírozniuk kell az egészségmegőrzés és az intézmények bezárása között.  Kérdés, hogyan oldják meg ezt a helyzetet a budapesti zsidó iskolák. Itt a Kibic új podcastja, a Kile, benne igazgatók, diákok, és programajánló a jövő hétre.

Szeptemberben a Kibic Magazin is írt arról, hogy a Lauder Iskola a szülőkkel együttműködve létrehozott egy Vissza az Iskolába elnevezésű alapot, amely segítségével adományokból, közösségi finanszírozásban végeznek PCR-teszteket a gyerekeken és a pedagógusokon. Akkor 21 gyerek és 9 tanár koronavírustesztje lett pozitív, és a tesztelések azóta is folynak.

A Scheiber Sándor Iskolában csak a tanárok tesztelésére van lehetőség, ezt tudják ugyanis a Budapesti Zsidó Hitközség segítségével finanszírozni.

Horányi Gábor elmondta, hogy október elejéig 6 millió forintot költöttek tesztelésre az iskola alapjából. Szerinte nem várható el, hogy az állam ilyen összegekkel finanszírozza egy-egy iskola védekezését.

A műsorban diákok is megszólalnak és beszélnek arról, hogyan élték meg az elmúlt időszakot, miként változtak meg baráti kapcsolataik, az állandó bizonytalanság miként befolyásolja az életüket, a tanulást.

A műsor végén programajánlót mondunk a jövő hétre és az elmúlt egy hét hírei közül válogatunk.

Tartsanak velünk!

A podcast a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) támogatásából valósult meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp