A Facebook törölte a Mi Hazánk Mozgalom oldalát

A Mi Hazánknak 80 ezer követője volt a közösségi oldalon, amely egyelőre csak azzal indokolta döntését, hogy a Mi Hazánk bejegyzései megsértették közösségi elveiket.

A Mi Hazánk az üggyel kapcsolatban közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy a Facebook előbb egy október 23-i eseményüket törölte, aztán az egész oldalt. A mozgalom szerint cenzúra történt.

Mint ahogy arról a Kibic Magazin is írt, a zsidóellenes és gyűlöletkeltő megnyilvánulásairól ismert Mi Hazánk október 23-án rendezvényt tartott, ahol vezetője Toroczkai László beszédében kiemelte, eljött az ideje annak, hogy őszintén beszéljünk 56-ról. Ez szerinte azt jelenti, hogy néhány kommunista vezető zsidó származására kell tenni a hangsúlyt. „Köves Slomó biztosan feljelent ezért is, de feltenném azt a költői kérdést, miért van az, hogy Rákosi és Gerő is zsidó származásúak voltak?”

A Facebook elnök-vezérigazgatója, Mark Zuckerberg október 12-én közölte a vállalat hivatalos blogján, hogy az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák.

A Mi Hazánk antidemokratikusnak és törvényellenesnek tartja a Facebook lépését, és azt akarják, hogy a közösségi oldalnak legyen magyar állampolgárságú képviselője Magyarországon, mert „így könnyebb lenne bíróság elé állítani itthon a céget”.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese, Dúró Dóra az utóbbi hetekben azzal került a hírekbe, hogy melegpropagandának minősítette és ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet, majd egy másikat széttépett.

A Mi Hazánk október 23-i rendezvényén Vékony Csongor, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke azt is elmondta, hogy a könyvégetés szerinte nem fasiszta cselekmény. „Soha nem késő újból könyvet égetni. Meg kell semmisíteni a propagandagépezetet” – jelentette ki a szélsőjobboldali párt ifjúsági szervezetének vezetője.

Kapcsolódó cikkünk:

Zsidózva emlékezett meg 56-ról a Mi Hazánk – Kibic Magazin

A szélsőjobboldali párt rendezvényén a zsidókon kívül még a könyvégetés jutott eszébe a felszólalóknak az 1956-os forradalomról. A Telex tudósítása szerint Toroczkai László beszédében kiemelte, eljött az ideje annak, hogy őszintén beszéljünk 56-ról. Ami a pártelnök értelmezése alapján azt jelenti, hogy néhány kommunista vezető zsidó származására kell tenni a hangsúlyt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp