Állami kitüntetést kapott Horovitz Tamás

A Debreceni Zsidó Hitközség elnöke az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Várkert Bazárban vehette át az elismerést.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést kapta meg Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából. A kitüntetést a Várkert Bazárban megrendezett ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át.

Gulyás Gergely átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést Horovitz Tamásnak (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Az ünnepségen az MTI tudósítása szerint Gulyás arról beszélt, hogy 1956 hősei nagyon sokfélék, van köztük gyári munkás és medikus, földműves és hivatásos katona, deklasszált arisztokrata és zsidó értelmiségi, nehézsorsú cigánylány és hithű kommunista, katolikus szerzetes és református lelkipásztor, egyetemista és ipari tanuló, válogatott öttusázó, közismert színész és az elszakított területek megannyi magyarja.

„Ők tudták, hogy érdemes harcolni, mert összetartoznak, van közük egymáshoz, közös az életük a hazájuk és a szabadságuk is” – mondta a miniszter.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp