Zsidózva emlékezett meg 56-ról a Mi Hazánk

A szélsőjobboldali párt rendezvényén a zsidókon kívül még a könyvégetés jutott eszébe a felszólalóknak az 1956-os forradalomról.

A Telex tudósítása szerint Toroczkai László beszédében kiemelte, eljött az ideje annak, hogy őszintén beszéljünk 56-ról. Ami a pártelnök értelmezése alapján azt jelenti, hogy néhány kommunista vezető zsidó származására kell tenni a hangsúlyt.

„Köves Slomó biztosan feljelent ezért is, de feltenném azt a költői kérdést, miért van az, hogy Rákosi és Gerő is zsidó származásúak voltak?”

– tette fel a „költői kérdést” a Mi Hazán elnöke. Toroczkai arról is beszélt, hogy a zsidó származású kommunista vezetők 18. és 19. századi betelepülések eredményei voltak, akkor ugyanis a „zsidók és cigányok száma is gyakran megduplázódott”.

Toroczkai László a Mi Hazánk 56-os megemlékezésén a Corvin közben (Fotó: Ajpek Orsi/Telex)

Az eseményen mások mellett felszólalt még Vékony Csongor, a Mi Hazánk Ifjainak elnöke, aki szerint a könyvégetés nem egy fasiszta cselekmény. „Soha nem késő újból könyvet égetni. Meg kell semmisíteni a propagandagépezetet” – jelentette ki a szélsőjobboldali párt ifjúsági szervezetének vezetője.

A könyvégetés gondolata onnan ered, hogy Dúró Dóra korábban ledarálta a Meseország mindenkié című mesekönyvet, azért mert szerinte „homoszexuális propaganda” található benne. A párt képviselőjének később más mesekönyvekkel is gondja akadt.

A Mi Hazánk tagjainak egyébként nem ez volt az első nyilvános zsidózása, ennek ellenére meglehetősen baráti hangot üt meg velük szemben a Jobbikot folyamatosan antiszemitázó kormány-közeli sajtó. A közmédia például ahhoz képest, hogy egy „ellenzéki” pártról van szó, meglepően nagy nyilvánosságot biztosít a Mi Hazánk képviselőinek. A melegek elleni hergelésükhöz legutóbb a kormány médiáján túl, fideszes képviselők, sőt maga Orbán Viktor is csatlakozott.

Mi Hazánk: a Dohány utcai zsinagóga helyett a Horthy-szobornak kellene rendőrségi védelem – Kibic Magazin

A szélsőjobboldali párt azután jutott erre a következtetésre, hogy egy nő nemrég vörös festékkel öntötte le a Hazatérés temploma előtti Horthy-szobrot. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke levélben fordult a belügyminiszterhez azzal, hogy a Szabadág téren található Hazatérés temploma előtti Horthy-szobor folyamatos rendőri védelmet kapjon, adta hírül a Hír TV.

https://akibic.hu/2019/07/31/novak-elod-a-maccabi-europa-jatekok-egy-kirekeszto-es-rasszista-rendezveny/

Toroczkai: Magyarország tönkretevői szinte kivétel nélkül zsidók voltak – Kibic Magazin

Horthy Miklós hatalomra kerülésének 100. évfordulójára emlékezett a szélsőjobboldali Mi Hazánk.A párt elnöke szerint a zsidóságnak végre szembe kellene néznie a Tanácsköztársaság zsidó vezetőinek felelősségével. „Az elmúlt hetekben arról kellett magyarázkodunk, hogy Horthy felelős-e a zsidóság kiirtásáért. Bár felmerül a kérdés, hogy akik ezt kérdezik tőlünk, ők akkor hogyan lehetnek túlélők?”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp