Zsidó civilek: Meg kellett tanulni együttélni a járvánnyal

Miért olyan nehéz megmozgatni a magyar zsidókat, hogy támogassák saját intézményeiket, és mivel motiválhatóak? Mit történt a járvány idején a zsidó civil szervezetekkel? Itt a Kibic új közösségi podcastja, a Kile első adása, benne Fritz Zsuzsa, Kenesei Marcell, Gordon Gábor, Dés Júlia és Böröcz László.

A Kibic Magazin új podcast sorozatában, a Kilében Kenesei Marcell, a Bálint Ház új és Fritz Zsuzsa, a korábbi igazgatója beszél a közösségi ház jövőjéről.

Szeptember 1-től Kenesei Marcell vezeti a Bálint Házat Fritz Zsuzsa helyett. A közösségi ház komoly kihívások előtt áll, például új partnereket kell szerezni a működés finanszírozásához, aktivizálnia kell a magyar zsidókat. Többek között arról beszéltek, mi lehet az akadálya annak, hogy az itthon élő zsidóknak még mindig kisebb az adakozókedve a saját intézményei fenntartására, mint az amerikaiaknak.

A műsor második felében jön Gordon Gábor az Élet Menetétől, Dés Júlia a Haver Alapítványtól és Böröcz László a 2B Galériától. Velük arról beszélgettünk, hogyan érinti a járvány a civil zsidó szervezeteket, sikerült-e áttérniük az online kommunikációra, annak ellenére, hogy mindannyian élő, közösségi programok szervezésében érdekeltek, és hogy mit hozhat számukra a 2021-es év.

A műsor végén pedig programajánlót mondunk a következő napokra. Tartsatok velünk!

A podcast a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) támogatásából valósult meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp