Heller Ágnes emlékére fát ültet a Mazsike

A Mazsike a filozófus korábbi lakása előtt, a Gutenberg téren ülteti el a fát október 16-án, pénteken 17.30-kor. Az eseményre a Mazsike által szervezett Sétafesztivál keretében kerül sor, amikor 3 napig ingyen barangolhatják be az érdeklődők Budapestet profi sétavezetők segítségével.

Idén 3. alkalommal rendezi meg a Mazsike a Sétafesztivált, amikor az érdeklődők 3 napig ingyen barangolhatják be Budapestet profi sétavezetők vagy az adott téma szakértői segítségével.

2020-ban a különböző vallások és a közöttük lévő párbeszéd áll a Sétafesztivál centrumában, de persze világi témájú séták is találhatóak a repertoárban. Nem csak a Várnegyed, a Felhévíz és a Palotanegyed vallási közösségeit ismerhetjük meg, de ellátogathatunk a Magyar Rádióhoz is, fölkutathatjuk az elhagyatott és felújított neonreklámokat és megismerkedhetünk szentekkel és bolondokkal is.

A járványhelyzetre való tekintettel csökkentett létszámmal indulnak a séták, és kötelező a maszkviselés.

A fesztivál megnyitója október 16-án lesz 17 órakor a Gutenberg téren, ahol fellép a Szent Efrém Férfikar. A koncerten a Wings című lemezükről adnak elő hindi, dél-afrikai, spanyol, héber, ószláv és magyar nyelvű szakrális zenei anyagot.

Itt kerül majd sor a Mazsike fájának elültetésére is, 17.30-kor Heller Ágnes lakása előtt. A faültetést tavaly indította el a zsidó szervezet. Akkor a Klauzál téren helyeztek el egy irányjelző fát.

Heller Ágnes
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp