Németország Izraelt is bevonná az Európának szánt COVID-oltás zónájába

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A németek azzal érveltek, hogy Izraellel speciális a kapcsolata Németországnak. Először Angela Merkel beszélt 2008-ban arról a Kneszetben, hogy a németek felelősséggel tartoznak a zsidó államért.
A németek Izraelt is Európa részének tekintenék annak a megállapodásnak a keretében, amely az európai országoknak biztosítja majd a koronavírus elleni vakcinát. Németország azzal érvel, hogy a holokauszt miatt „különleges a kapcsolata” a zsidó állammal.

Az izraeli média szerint a német külügyminiszter, Heiko Maas és az egészségügyminiszter Jens Spahn erre tett ígéretet Gabi Ashkenazi izraeli külügyminiszternek és Izrael német nagykövetének, Jeremy Issacharoff-nak egy október 11-i beszélgetés során, írja a jta.org.

A Ynet szerint Németország minden befolyását bevetette az EU-ban, hogy tágítsák a kört, amely szerint az Európában gyártott vakcina először az európai országokhoz fog eljutni. Németroszág részben a történelmi múltra hivatkozva érvelt Izrael mellett.

A nagykövetség szóvivője, Shir Gidon elmondta, hogy Németrország Európa részének tekinti Izraelt az oltás-előállítás tekintetében, és engedélyeztetni fogja, hogy Izrael is rögtön kaphasson az oltóanyagból, ahogy az összes teszten átesett.

Ha ez a döntés megszületi, akkor Izrael 400 millió oltást vásárolhat majd az AstraZeneca nevű cégtől, amelynek szerződése van az oltóanyag európai gyártására. Az oltás jelenleg a 3-dik fázisnál tart, most zajlanak az embereken végzett tesztek.

Ashkenazi szerint az oltás lehetőséget adna arra, hogy az izraeli gazdaság teljes kapacitásra álljon vissza.
Először Angela Merkel német kancellár beszélt a Kneszetben 2008-ban arról, hogy Németország különleges felelősséggel tartozik a zsidó államért.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp