Izraeli háborús sorozatot vásárolt az HBO

Az angolul Valley of Tears (Könnyek völgye) című sorozat a fronton harcoló izraeli katonák szemszögéből mutatja be az 1973-as jom kipuri háború eseményeit.

Az HBO megvásárolta az izraeli Kan 11 közszolgálati csatornától a Valley of Tears című sorozat nemzetközi forgalmazásának jogát. Az első részt november 19-én mutatja be a Kan 11 Izraelben, három héttel ezt követően érkezik a sorozat az HBO-ra, Magyarországon remélhetőleg az HBO GO-n is elérhető lesz majd.

A sorozat héber címe, Saat Neila, a jom kipurt záró imára utal, míg az angol Valley of Tears a jom kipuri háború egyik nagy csatájára, amelyet a Golán-fennsík északi részén vívott meg az izraeli hadsereg néhány alakulata a túlerőben lévő szírekkel. A Golánon folytatott harcok során nagyjából 200 izraeli harckocsinak sikerült feltartóztatnia az 1500 tankból álló szír erőket.

A 10 részből álló első évad az északi front eseményeire fókuszál, míg a tervezett második a Sínai-félszigeten Egyiptommal vívott csatákat mutatná be. Az alkotók kiemelték, hogy a sorozat nem a tábornokokról vagy a politikusokról fog szólni, hanem azokról az egyszerű katonákról, akik hősiesen harcoltak a háborúban.

A Valley of Tears Izrael eddigi legdrágább televíziós produkciója, írói között található Ron Lesem, aki az HBO Euphoria című sorozatán és az Oscar-díjra jelölt Beaufort című izraeli filmen is dolgozott, illetve Amit Cohen, aki többek között a Magyarországon is bemutatott Hamis zászló című izraeli sorozatot jegyzi. A rendező Jaron Zilberman, aki korábban a Rabin-gyilkosságról forgatott filmet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp