A Facebook betiltja platformján a holokauszttagadást

Mark Zuckerberg, a közösségi médium elnök-vezérigazgatója hétfőn a vállalat hivatalos blogján közölte: az antiszemitizmus aggasztó mértékű erősödése miatt szükséges, hogy a holokauszttal kapcsolatos valamennyi ellentmondásos bejegyzést betiltsák.

“Amennyiben valaki a holokauszttal kapcsolatos keresést indít a Facebookon, azonnal hiteles forráshoz fogjuk irányítani, hogy pontos információkat kaphasson” – fogalmazott Zuckerberg. Leszögezte: e döntés a számára is “belső küzdelemmel” járt, hiszen arról kellett dönteni, hogy mi a fontosabb, a szólás szabadsága, vagy és a gyűlöletbeszéd korlátozása.

Muszáj “vonalat húzni” az elfogadható és az elfogadhatatlan beszéd között – hangsúlyozta, hozzátéve: “a világ jelenlegi helyzetében hitem szerint ez a helyes megoldás”.

“A növekvő antiszemitizmus láttán saját gondolkodásom is változott ez ügyben” – fogalmazott a közösségi médium vezetője. Zuckerberg közölte azt is, hogy az intézkedést a Rágalmazásellenes Ligával egyeztetve hozta.

A Facebook az elmúlt hetekben több gyűlöletkeltő mozgalom fiókjait törölte és betiltotta, és korlátozásokat vezetett be a koronavírus-járványra vonatkozó szándékosan félrevezető információk közlését illetően is.

Korábban számos kritika érte a közösségi oldalt, amiért nem tesz semmit az antiszemitizmus és a gyűlöletbeszéd terjedése ellen. Többek között holokauszt túlélők is indítottak kampányt a holokauszt tagadás ellen, illetve a Rágalmazás-ellenes Liga arra kérte a hirdetőket, hogy bojkottal kényszerítsék arra a Facebook-ot, hogy változtasson az irányelvein ezen a téren.

https://akibic.hu/2020/06/19/a-facebook-on-valo-hirdetes-bojkottjaval-allitana-meg-a-gyuloletbeszedet-az-adl/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp