Meghalt Izrael legidősebb embere

Slomo Szulajman 117 éves korában hunyt el. Nem csak Izrael, de a világ egyik legidősebb embere volt.

117 éves korában elhunyt Slomo Szulejman, Izrael legidősebb embere. Szulejman 1903-ban született Jemenben, 1949-ben vándorolt ki (alijázott) feleségével és négy gyermekével Izraelbe. A család Netanján telepedett, Szulejman miután befejezte a katonai szolgálatot, mezőgazdasági munkásnak állt.

Slomo Szulejman

A felesége néhány évvel ezelőtt hunyt el 94 éves korában, azóta Szulejman egyedül élt. Halála napjáig tiszta maradt a tudata, mondta egyik unokája a Ynet-nek nyilatkozva. Aktív életet élt, minden nap ellátogatott a zsinagógába, és sokan fordultak hozzá vallással kapcsolatos kérdésekkel.

A koronavírus-járvány miatt az utóbbi hónapokban Szulejman kénytelen volt bezárkózni otthonában, ami nem tett jót egészségi állapotának, és hozzájárulhatott leépüléséhez. Családja körében halt meg, hat gyermeket és több tucat unokát, dédunokát, illetve ükunokát hagyott maga után.

Slomo Szulejman nem csak Izrael, de az egész világ egyik legidősebb embere volt. A hivatalos rekorder a japán Kane Tanaka, ő jelenleg 117 éves 284 napos.

A zsidók génjeiben lehet a hosszú élet titka – Kibic Magazin

Egy izraeli kutató a hosszú élet titkát az askenázi zsidók és leszármazottaik génjeiben keresi, szerinte ugyanis a környezeti tényezőkön kívül a genetikának is jelentős szerepe lehet az átlagosnál magasabb élettartam elérésében. Lehetséges, hogy a jövőben a 120 év egy mindenki számára elérhető életkorrá válik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp