Koncz Zsófia nyert a zsidózó Bíró Lászlóval szemben

A Fidesz-KDNP jelöltje aratott győzelmet Borsodban az utóbbi hetekben sokat támadott ellenzéki közös jelölt, Bíró László felett. A verseny nagyon szoros volt.

A kormánypártok jelöltje, Koncz Zsófia lesz Borsod-Abaúj-Zemplén megye új képviselője, aki a tragikus hirtelenséggel elhunyt édesapja, Koncz Ferenc helyébe lép. Az eredmény rendkívül szoros volt, Koncz Zsófia 91%-os feldolgozottság mellett a leadott voksok 49.85 százalékát szerezte meg, ez 16 154 szavazatot jelent.

A korábban antiszemita kijelentéseket tevő Bíró Lászlóra, az ellenzék közös jelöltjére 15 185 fő, a megjelentek 46.86 százaléka szavazott.

Bíró László kormánypárti képviselők és zsidó szervezetek egyaránt kritizálták vállalhatatlan kijelentései miatt.

Egyebek mellett Budapestet Judapestnek nevezte és zsidó uzsorástőkéről posztolt.

Egy másik kommentben amiatt panaszkodott, hogy a tarcali wellness-szállodák vendégei között sok a külföldi zsidó.

Tele lengyellel, orosszal, izraelivel! A kutyám majd megveszik amikor a tetűcsúzdások (sic) elmennek a házelőtt! Ide nem az átlag Magyar ember jár! – írta.

Bíró nem ismerte el, hogy az idézett kommentek valódiak, de a Facebook-oldalán általánosságban bocsánatot kért vállalhatatlan kijelentései miatt.

A választáson résztvevő választópolgárok aránya 45.4% volt.

Koncz Zsófia győzelméhez Orbán Viktor is gratuált. “Édesapád most nagyon büszke lenne rád, ahogy mindannyian azok vagyunk” – fogalmazott a kormányfő Facebook oldalán.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp