Olaszországban írt történelmet az izraeli kerékpárcsapat

A brit Alex Dowsett révén megszerezte első szakaszgyőzelmét az Israel Start-Up Nation a Giro d’italia nyolcadik etapján. Ez volt az izraeli csapat első sikere nagy háromhetes körversenyen.

Tegnap történelmi győzelmet aratott az Israel Start-Up Nation elnevezésű izraeli profi kerékpáros csapat az olasz országúti körverseny, a Giro d’italia nyolcadik szakaszán. Az izraeli csapat brit versenyzője Alex Dowsett egy 18 kilométeres hajrát követően haladt át elsőként a célvonalon, ezzel megszerezve az Israel Start-Up Nation első nagy sikerét.

A többszörös brit időfutambajnok Dowsett egy hattagú szökevénycsoporttal szakadt el a mezőnytől, a szökésben az izraeli csapat egy másik versenyzője, az osztrák Matthias Brandle is benne volt. Dowsettnek 18 kilométerrel a cél előtt sikerült meglépnie a csoporttól, az üldözőknek pedig már nem sikerült utolérniük az izraeli csapat kerékpárosát. Brandle az ötödik helyen futott be.

Az izraeli csapat korábban már két alkalommal is elindult a második legnagyobb országúti kerékpáros körversenyen még Israel Cycling Academy néven, először két évvel ezelőtt, amikor Jeruzsálemből rajtolt el a Giro d’italia. Idén pedig először vehetett részt a legrangosabbnak számító Tour de France-on. Szakaszt azonban ez idáig még sosem sikerült nyernie.

Az Israel Start-Up Nation belső szabályai szerint legalább egy izraeli kerékpárost elindít a nagyobb versenyeken, így a 2020-as Giron Guy Sagiv képviselheti az izraeli kerékpársportot. Idén korábban a Tour de France-on első izraeliként Guy Niv haladhatott át a párizsi célvonalon a francia körverseny utolsó szakaszán.

Gyerekkori álmát valóra váltva ír történelmet az izraeli ex-kommandós kerékpárversenyző – Kibic Magazin

Szombaton Guy Niv lesz az első izraeli, aki elindul a világ egyik legnagyobb sporteseményén, a Tour de France országúti kerékpárversenyen. Ráadásul egy izraeli csapat színeiben. Tizenhárom évvel ezelőtt a bár micváját ünneplő Guy Niv ott állt a francia országutak mellett, és azt nézte hogyan száguldanak el előtte a világ legjobb országúti kerékpárosai.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp