Világelsőként Izrael tiltja be a szőrmekereskedelmet

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az izraeli környezetvédelmi miniszter szerint etikáltan és erkölcstelen a szőrmeipar. Az állatvédők örülnek, de a szőrmekalapokat viselő ortodox zsidókkal még meg kell harcolniuk ezen a téren.

Izrael lehet a világ első országa, ahol törvény tiltja a szőrmekereskedelmet. A tervet az ország környezetvédelmi minisztere, Gila Gamliel vázolta fel azzal érvelve, hogy a divatvilág bőr- és szőrmekereskedelme etikátlan és erkölcstelen, írja a jpost.

“A szőrmeipar állatok millióit gyilkolja meg világszerte leírhatatlan kegyetlenséggel” , tette hozzá a politikus.

A tervek szerint a törvény csak néhány különleges esetben engedélyezi a szőrmekereskedelmet: tudományos, oktatási vagy vallási okokból továbbra is szerezhetünk szőrmét Izraelben – áll a minisztérium közleményében.

Ez utóbbi azért fontos, mert többek közt a haredi közösség hagyományos népviseletéhez tartozik az a strájmlinak nevezett kalap, ami főleg szőrméből van.

Több izraeli állatvédő szervezet üdvözölte a lépést, szerintük ez az izraeliek többségének véleményét is kifejezi, de a küzdelmüknek még nincs vége, hiszen ezeknek a kalapoknak az előállítása is rengeteg indokolatlan szenvedést okoz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp