Elsőként próbálja ki Izrael a 23 perces koronavírus kísérleti tesztet

Ha az eszköz sikeresnek bizonyul, mondta Beni Gantz védelmi miniszter, akkor lehetővé válik a kormány számára, hogy „újranyissa a gazdaságot és az oktatási rendszert”.

Izrael lesz az első olyan ország a világon, amely kipróbálja az új koronavírus kísérleti tesztet, amely 23 percen belül eredménnyel szolgál, jelentette be vasárnap Beni Gantz védelmi miniszter.

“Fontos információ a koronavírus elleni csatából” – tweetelt Gantz vasárnap. „A védelmi létesítmény több hónapos munkáját követően a következő napokban a Biológiai Intézet gyorsteszt-készleteket kap, amelyek 23 perc alatt eredményt adnak”, írja az ujkelet.live.

Gantz szerint az új teszt lehetővé teszi a kormány számára, hogy „gyorsan és naponta tesztelje az orvosi csapatokat, az idősotthonokat, az iskolákban gyanús járványkitöréseket, a létfontosságú gyárak dolgozóit és más helyzeteket”.

Az eszköz megkapta az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának (FDA) ideiglenes „vészhelyzet esetére” vonatkozó jóváhagyását, és továbbra is kísérleti jellegű.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp