Elsőként próbálja ki Izrael a 23 perces koronavírus kísérleti tesztet

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Ha az eszköz sikeresnek bizonyul, mondta Beni Gantz védelmi miniszter, akkor lehetővé válik a kormány számára, hogy „újranyissa a gazdaságot és az oktatási rendszert”.

Izrael lesz az első olyan ország a világon, amely kipróbálja az új koronavírus kísérleti tesztet, amely 23 percen belül eredménnyel szolgál, jelentette be vasárnap Beni Gantz védelmi miniszter.

“Fontos információ a koronavírus elleni csatából” – tweetelt Gantz vasárnap. „A védelmi létesítmény több hónapos munkáját követően a következő napokban a Biológiai Intézet gyorsteszt-készleteket kap, amelyek 23 perc alatt eredményt adnak”, írja az ujkelet.live.

Gantz szerint az új teszt lehetővé teszi a kormány számára, hogy „gyorsan és naponta tesztelje az orvosi csapatokat, az idősotthonokat, az iskolákban gyanús járványkitöréseket, a létfontosságú gyárak dolgozóit és más helyzeteket”.

Az eszköz megkapta az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának (FDA) ideiglenes „vészhelyzet esetére” vonatkozó jóváhagyását, és továbbra is kísérleti jellegű.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp