Horogkeresztet rajzoltak az épülő Zsidó Előadóművészeti Központ falára

A Zsidó Előadóművészeti Központban egyelőre folynak a munkálatok, hogy október végén megnyílhasson a nagyközönség előtt. Az építkezés befejezéséhez várják az adományokat a szervezők.

“A Gólem Központ mindenkié! Még nem nyitottunk meg, de máris van érdeklődés a munkánk iránt!”, írta Borgula András, a Gólem Színház és egyben a Zsidó Előadóművészeti Központ (más néven Gólem Központ) vezetője a Facebook oldalán, ahol közzétette a horogkeresztről készült fotót.
A Zsidó Előadóművészeti Központban egyelőre folynak a munkálatok, hogy október végén megnyílhasson a nagyközönség előtt. Borgula András és csapata adománygyűjtő kampányt folytat, annak érdekében, hogy befejezhessék az építkezést. A színházban október 26-tól már előadások lesznek, amelyekre jegyek is vásárolhatók a Gólem Színház oldalán.
“15 évvel ezelőtt úgy vágtam bele a Gólem Színház megalapításába, hogy több illetékes szervvel is tárgyaltam az ötletről. Mindannyian gratuláltak és biztosítottak arról, hogy ez jó ötlet, majd arról is, hogy ők ezt nem tudják támogatni. Így aztán hamar meg kellett tanulnom, hogy egy valódi civil szervezet és közösségi kezdeményezés csakis alulról jöhet, csakis jó alapokra lehet építkezni, mert mi az örökkévalóságnak dolgozunk”, írják az adjukossze.hu oldalon indított kampányban.
A jelenleg is zajló gyűjtésen 1 millió forintott kívánnak összegyűjteni a szervezők, amelynek eddig 62%-a, azaz 622000 forint jött össze.
A munkálatokat itt lehet támogatni:
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp