Budapest Turizmusáért Díjat kapott a Zsidó Kulturális Fesztivál

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a fővárosi Városházán megrendezett konferenciáján adták át a rangos elismerést.

A budapesti Városházán megrendezetett konferencia keretében adták át a turisztikai ágazat idei díjait. A mazsihisz.hu beszámolója szerint a Budapest Turizmusáért Díjat 2020-ban a Zsidó Kulturális Fesztivál kapta meg, míg Budapest Kulturális és Turisztikai Nagykövete Díjat Iain Lindsay, az Egyesült Királyság volt magyarországi nagykövetének adományozták.

A Zsidó Kulturális Fesztivál közönsége a Dohány utcai zsinagógában 2014-ben (Fotó: Mohai Balázs/MTI)

Az elismerést Kunos Péter, Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatója vette át, aki arról beszélt, hogy a Zsidó Kulturális Fesztivál által a zsidóság is részese lehet Budapest művészeti életének. A kultúra terjesztését fontos missziónak nevezte, hozzátéve, hogy a fesztivállal olyan országos hírnevű művészeti brandet hoztak létre, amely idővel hatást gyakorol a főváros kulturális arculatára és turizmusára egyaránt.

Kunos Péter elmondta, hogy a vírushelyzet most kissé visszaszorította a fesztivál fejlődését, a járvány hatását pedig ideiglenesnek nevezte. A zsidóság tudja, „hogy a padlóról nem csak föl lehet, de kötelező is felállni a közös magyar zsidó örökségünk érdekében, amelyet semmiféle vírus nem győzhet le” – mondta az ügyvezető.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp