Visszaszerelték a gázórát Iványiék MÁV-telepi iskolájában

Iványi Gábor elmondta, hogy fontos eredménynek tartja a moratóriumot és a gázórák visszaszerelését, ám továbbra is vannak követeléseik a kormány felé.
Visszaszerelték a gázórát a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) MÁV-telepi iskolájában, elvonulnak a MET Dankó utcai központja elől az intézményt őrző civil demonstrálók, jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Iványi Gábor, a MET vezetője.

A Nemzeti Közművek Zrt. korábban azért szerelte le a gázórát a MÁV-telepi iskolában, mert Iványiék jelentős közmű tartozást halmoztak fel intézményeikben, amióta 2010-ben elveszítette a MET az egyházi státuszát.

Szeptember 19 óta civil tiltakozók őrködtek a MET Dankó utcai központja előtt, nehogy itt is leszereljék a gázórát. A Nemzeti Közművek szeptember 24-én kikapcsolási moratóriumot ajánlott a MET-nek, de a civilek továbbra is a helyszínen maradtak addig, amíg megtörtént a MÁV-telepi iskola gázórájának visszaszerelése.

Iványi Gábor elmondta, hogy fontos eredménynek tartja a moratóriumot és a gázórák visszaszerelését, ám továbbra is vannak követeléseik a kormány felé. Szeretnék, ha a MET visszakapná egyházi státuszát, írta a 444.hu.

Iványi köszönetet mondott a civileknek a szolidaritásért és a nagyjából 60-70 millió forint támogatásért, amelyet a közüzemi tartozások rendezésére és működési költségekre kaptak.

Kapcsolódó cikkünk:

Több mint egymillió forintot ad a Mazsihisz és a BZSH Iványi Gáboréknak – Kibic Magazin

Eddig a civilek és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel szolidáris szervezetek akciója révén 60 millió forint adomány gyűlt össze. Mint arról korábban beszámoltunk, számos állapolgár, így a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség tagjai spontán adakoztak Iványi Gábor egyházának, miután kiderült, hogy tartozás miatt a Nemzeti Közművek elzárta a gázt az egyik iskolájuknál.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp