Olaszország visszafogadott egy női iszlamista terroristát a 4 gyerekével együtt

Alice Brignoli 2015-ben utazott el marokkói születésű férjével, Mohamed Koraichi-vel és 3 gyerekükkel milánói otthonukból az Iszlám Állam által ellenőrzött területre. A család 4-dik gyereke már Szíriában született.

Olasz katonák tartóztattak le kedden egy női harcost, aki 4 gyerekével tért vissza Olaszországba a kurdok által uralt területen álló hontalan személyeknek fenntartott táborból.

A hatóság elmondása szerint Alice Brignoli bíróság elé fog állni terrorcselekmények elkövetésében való részvétel miatt, és azért, mert radikalizálta a gyerekeit azzal, hogy jogosnak állította be a dzsihádot, azaz a világ ellen folytatott szent háborút.

Alice Brignoli 2015-ben utazott el marokkói születésű férjével, Mohamed Koraichi-vel és 3 gyerekükkel milánói otthonukból az Iszlám Állam által ellenőrzött területre. A család 4-dik gyereke már Szíriában született.

A gyerekek most 11, 8, 6 és 4 évesek, és visszatérésük után nevelőszülőkhöz kerültek addig, amíg a fiatalkorúak bírósága nem hozza meg a velük kapcsolatos ítéletet.

A gyerekek

A bíróság szerint az anya hozzájárult a gyerekek radikalizálásához, a Nyugat ellen fordította őket, és a Nyugat bűneit nevezte meg a globális dzsihád egyik fő okaként, írja a The Times of Israel.

A hatóságok szerint a gyerekek gondolkodása azonban még formálható, vannak ezzel kapcsolatban más jó tapasztalataik is.

„A gyerekek szerencsére nem kaptak katonai kiképzést, csupán annyira radikalizálták őket, hogy a szülők tettei elfogadhatóak legyenek a számukra”, mondta Andrea Leo katonatiszt.

Brignoli saját akaratából jött vissza Olaszországba, ami szerinte még mindig jobb választás volt, mint amilyen körülmények között élt az elmúlt 5 évben. A hatóságok abban bíznak, hogy segít majd más olasz családok felkutatásában is, akik még mindig ezen a területen tartózkodnak.

Miután az Iszlám Állam elvesztette a fennhatóságát ezen a területen Brignolit és a gyerekeit elfogták a kurd erők, és a hontalan embereknek kialakított táborba vitték őket Al-Hol-ban. A férj, Koraichi szintén a táborban volt fogolyként. A hatóságok szerint nemrég halhatott meg bélfertőzésben.

Mohamed Koraichi

Amikor a család Szíriába költözött, Koraichit harcászati képzést kapott, valamint megtanulta, hogyan kell öngyilkos merényletekben részt vennie. Az olasz állampolgársággal is rendelkező Koraichi segített másoknak, hogy beutazási engedélyt kaphassanak az Iszlám Állam területeire, és két gyanúsítottat is toborzott a szervezet számára, részt vett a kiképzésükben. Őket még 2016-ban tartóztatták le, mielőtt elhagyhatták volna Olaszországot.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp