Egyedül a magyar nagykövet nem állt ki a szexuális kisebbségek mellett

Negyvenhárom ország vezető lengyelországi diplomatája állt ki egy nyílt levél mellett, amelyet a belga nagykövetség indított útjára a szexuális kisebbségek védelmében. A varsói magyar misszióvezető, Kovács Orsolya azonban nincs az aláírok között – vette észre a hvg.hu.

Bár a nyílt levelet több Magyarország szövetségesének számító állam – például Szlovénia, Csehország és Izrael – varsói nagykövete is szignálta, Kovács Orsolya nem szerepel az aláírók között.

Kovács Orsolya és Andrzej Duda

A nyílt levél tiltakozás volt Andrzej Duda lengyel elnök és lengyel egyházi személyek homofób megnyilatkozásai ellen. Duda korábban többször kijelentette, szerinte az „LMBTQ-ideológia” egy külföldi, megszálló befolyásolási kísérlet, amely aláássa a katolikus Lengyelország hagyományos értékeit. Éppen ezért, valamint „a gyermekek védelme érdekében” megígérte, hogy betiltja az LMBTQ közösség elfogadásáról szóló felvilágosító előadásokat az iskolákban és a közintézményekben, megtiltja az örökbefogadást az azonos nemű pároknak, és betiltja az azonos nemű párok házasságát.

A diplomaták fontosnak tartják, hogy a társadalomban tudatosítsák a melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzneműek és mások nehézségeit.

Kijelentették, hogy az emberi jogok nem ideológiát jelentenek, és deklarálják, hogy „minden egyén veleszületett és elvehetetlen méltósággal” bír, valamint azt, hogy a kormányok kötelesek megvédeni állampolgáraikat a diszkriminációtól, és biztosítani az egyenlő esélyek megteremtését.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp