Több mint egymillió forintot ad a Mazsihisz és a BZSH Iványi Gáboréknak

Eddig a civilek és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel szolidáris szervezetek akciója révén 60 millió forint adomány gyűlt össze.
Mint arról korábban beszámoltunk, számos állapolgár, így a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség tagjai spontán adakoztak Iványi Gábor egyházának, miután kiderült, hogy tartozás miatt a Nemzeti Közművek elzárta a gázt az egyik iskolájuknál.

Azóta rengetegen megmozdultak még a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) közüzemi tartozásainak kiegyenlítése érdekében, többek között a Mazsihisz és a BZSH is felajánlott kétszer 613000 forintot a javukra.

A hírről elsőként Radnóti Zoltán főrabbi számolt be Facebook oldalán.

Mindeközben kiderült, jövő tavaszig elhárult a veszélye annak, hogy kikapcsolják a gázt a MET Dankó utcai intézményében is, ahol az egyház központja, a főiskola, valamint az egyesület hajléktalanokat ellátó intézményei – közöttük kórház, óvoda – találhatók.

A Nemzeti Közművek ugyanis „egyoldalú nyilatkozatban” vállalta, hogy egyelőre nem kapcsolja ki a gázszolgáltatást intézményeinkben – jelentette be Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője csütörtök délután, a józsefvárosi Dankó utcában tartott tájékoztatóján.

Iványi Gábor a sajtótájékoztatóján ismét hangsúlyozta, hogy pénzügyi gondjaik abból fakadnak, hogy az állam – véleménye szerint – 6 milliárd forinttal tartozik nekik.

A MET intézményeinek közüzemi tartozásáról többféle szám látott már nyilvánosságot. A szervezet gazdasági igazgatója szerint 130 millió, Iványi Gábor a sajtótájékoztatón 200 milliós tartozást említett.

Eddig a civilek és a MET-tel szolidáris szervezetek akciója révén 60 millió forint adomány gyűlt össze.

A nepszava.hu szerint az egyik református gyülekezet a pénzadományon túl két üveg bort is felajánlott, amit korábban Orbán Viktor miniszterelnöktől kapott.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Szolidaritási akció a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel – Kibic Magazin

Számos állampolgár, köztük a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség tagjai spontán adakoztak Iványi Gábor egyházának, miután kiderült, hogy tartozás miatt a Nemzeti Közművek elzárta a gázt az egyik iskolájuknál. Iványiék továbbra is várják az adományokat, hogy tovább segíthessék a rászorulókat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp