Harari ezúttal képregényben meséli el az emberiség születését

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az izraeli történész, Yuval Noah Harari Sapiens – Az emberiség rövid története című sikerkönyve jelenik meg hamarosan képregény formájában.

Hatalmas sikert aratott világszerte Yuval Noah Harari Sapiens – Az emberiség rövid története című könyve, amelyet már több mint 60 nyelvre fordítottak le. Azok számára, akik valamiért nem mertek belekezdeni a könyv olvasásába, az izraeli történész most a könyv alapján készült képregénysorozattal jelentkezik, adta hírül a JTA.

A Sapiens – Rajzolt történelem című képregényalbumot eredetileg héberül adták ki Harari diákjai számára a Jeruzsálemi Héber Egyetemen. A négy részes sorozat – októberben már angol nyelven is megjelenő – első része Az emberiség születése címet viseli.

A sorozatot azoknak szánják, akik általában nem foglalkoznak a tudománnyal és a történelemmel. A képregényt Harari animált figurája narrálja végig, a kiadvány az emberi evolúciót, mint egy tévés realityt jeleníti meg. Hararit két tapasztalt képregénykészítő segítette, a belga David Vandermeulen az írásban segédkezett, a rajzokat pedig a francia Daniel Casanave készítette.

Harari honlapjáról az is kiderül, hogy az angol és héber nyelvű verzió már előrendelhető. A nyelvek között a magyar is megtalálható, de egyelőre ott még nincs vásárláshoz irányító link.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp