Harari ezúttal képregényben meséli el az emberiség születését

Az izraeli történész, Yuval Noah Harari Sapiens – Az emberiség rövid története című sikerkönyve jelenik meg hamarosan képregény formájában.

Hatalmas sikert aratott világszerte Yuval Noah Harari Sapiens – Az emberiség rövid története című könyve, amelyet már több mint 60 nyelvre fordítottak le. Azok számára, akik valamiért nem mertek belekezdeni a könyv olvasásába, az izraeli történész most a könyv alapján készült képregénysorozattal jelentkezik, adta hírül a JTA.

A Sapiens – Rajzolt történelem című képregényalbumot eredetileg héberül adták ki Harari diákjai számára a Jeruzsálemi Héber Egyetemen. A négy részes sorozat – októberben már angol nyelven is megjelenő – első része Az emberiség születése címet viseli.

A sorozatot azoknak szánják, akik általában nem foglalkoznak a tudománnyal és a történelemmel. A képregényt Harari animált figurája narrálja végig, a kiadvány az emberi evolúciót, mint egy tévés realityt jeleníti meg. Hararit két tapasztalt képregénykészítő segítette, a belga David Vandermeulen az írásban segédkezett, a rajzokat pedig a francia Daniel Casanave készítette.

Harari honlapjáról az is kiderül, hogy az angol és héber nyelvű verzió már előrendelhető. A nyelvek között a magyar is megtalálható, de egyelőre ott még nincs vásárláshoz irányító link.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp