Szupergyors koronavírus-teszt Izraelből az európai reptereknek

A teszt 1 másodperc alatt mutatja ki a fertőzést 95%-os pontossággal, amelyet az utasok ellenőrzésére használnak majd számos európai reptéren.

A teszt során gargarizálni kell egy speciális oldattal, aztán ezt beleköpni egy kémcsőbe.

A gyorsteszt használatáról a Sheba Medical Center és a Newsight Imaging írt alá stratégiai megállapotást a 23 európai ország fő reptereinek biztonsági szolgálatát ellátó ICTS Europe-pal.

A tesztek hatékonyságát az elmúlt hónapban próbálták ki 400 emberen, és a Sheba kimutatásai szerint 95%-os pontossággal működnek, ráadásul kevesebb mint negyed dollárba (70 forint) kerülnek, és várhatóan a kiértékeléshez szükséges eszköz sem lesz több 200 dollárnál.

„A tesztek ára megfizethető, azonnali eredményt hoznak, és az eredmények visszakereshetők, így a repülőgépek és a repterek minimalizálni tudják a koronavírus fertőzés kockázatát”, olvasható a közleményben.

A kezdeti stádiumban úgy működik majd a rendszer, hogy akinek pozitív lesz az eredménye a koronavírus gyorsteszten, azt hagyományos tesztelés alá vetik.

Az ICTS Europe nincs jelen Magyarországon.

Szupergyors nyáltesztet vizsgálnak Izraelben – Kibic Magazin

A koronavírus-fertőzöttséget kevesebb mint egy másodperc alatt kimutató nyálteszt klinikai vizsgálatát végzik Izrael legnagyobb egészségügyi központjában. A teszt során a pácienseknek sós oldattal kell öblögetniük, majd beleköpniük egy fiolába. A mintát ezután egy apró eszközzel megvilágítják, és a reakció alapján meg lehet mondani, hogy a szervezetben jelen van-e a vírus vagy nem.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp