2021 őszén nyílhat meg az EMIH színháza

Az EMIH már az első alkalommal olyan sikeresen vett részt az előadóművészeti szervezetek számára kiírt állami pályázaton, hogy rögtön 2 milliárd forinttal támogatták a terveiket.
Tavaly télen került először nyilvánosságra, hogy több más, a vallási életen kívül eső, tevékenységén túl az EMIH színház megnyitására is készül. Az EMIH ugyanis elindult az előadóművészeti szervezetek számára kiírt állami pályázaton, ahol már az első alkalommal kimagasló sikert ért el. Ugyanis közel kétmilliárd forintot nyert el annak ellenére, hogy a kiírás szerint nem is indulhatott volna, mivel ezen a pályázaton csak az ebben a profilban működő szervezetek pályázhattak.

Az EMIH későbbi közleménye szerint az elnyert közel 2 milliárd forintból azt tervezték, hogy felújítják a Baross utca 61 szám alatt lévő 4000 négyzetméteres volt pártépületet, hogy itt „egy komplex kulturális, és idővel talán ehhez kapcsolódó oktatási intézmény jöhessen létre”.

A Baross utca 61-ben található egyébként az EMIH CEDEK néven működő szeretetszolgálati létesítménye, egy népkonyha és egy adománybolt is.

A tervek szerint a felújítás során a Milton Ház néven működő épületben egy több mint 200 fő befogadására alkalmas korszerű színházterem létesülne, továbbá kisebb előadóterek és egy művészeti galéria is várja majd az érdeklődőket.

Kiss Orsi, az EMIH kommunikációs vezetője elmondta, hogy a projekt egyelőre még tervezési szakaszban van, a tervtanács júniusban elfogadta az átépítés terveit, így folytatódhat a fejlesztés előkészítése. Reményeik szerint 2021 őszén nyílthat meg a Milton Ház.

Arra a kérdésre, hogy érintette-e a terveiket a járványhelyzet, Kiss Orsi elmondta, hogy a munkálatokat ugyan lassította a pandémia, de bíznak benne, hogy a kialakult helyzet ellenére tudják tartani a tervezett nyitási időpontot.

Kulturális komplexumot hoz létre az EMIH a józsefvárosi volt pártszékházban – Kibic Magazin

A Köves Slomó által vezetett hitközség közel kétmilliárd forintot kapott erre a célra a kultúrtaót helyettesítő támogatásból annak ellenére, hogy az EMIH nem igazán felelt meg a pályázati kiírás feltételeinek. Tegnap az Index írta meg, hogy több olyan pályázat is támogatást kapott a kormánytól előadó-művészeti szervezetek többlettámogatása címen, amelyek nem igazán felelnek meg a pályázati kiírás feltételeinek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp