Visszakapta jogtalanul elvett egyházi státuszát a Bét Orim

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Újra egyházként kezdheti az 5781. esztendőt a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség, mivel a Fővárosi Törvényszék múlt pénteki végzése szerint a visszamenőleges hatállyal, 2019. április 15-vel visszakapta egyházi státuszát.

A hírt a Facebook oldalukon tették közzé, és mint írják „az egyházi státuszunk nem teljesen egyenértékű azzal, amitől 2011-ben önkényesen megfosztottak bennünket, így is bíztató fejlődési lehetőségek nyílnak meg ezáltal számunkra újra”.

Bét Orim

Örömmel tudatjuk, hogy az 5781. esztendőt immár újra egyházként kezdhetjük, mivel a Fővárosi Törvényszék tegnapi végzése szerint a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség visszamenőleges hatállyal, 2019….

A másik reform zsidó szervezet, a Szim Salom még májusban visszakapta egyházi státuszát

Árvai Péter, a Szim Salom vezetőségi tagja akkor azt nyilatkozta a Kibic Magazinnak, hogy egyelőre nem tudják, milyen változást hoz az egyházi státusz visszaállítása a szervezet életében. „A bírósági döntés előrelépés ahhoz képest, hogy kulturális egyesületként kellett éveken át működnünk, ugyanakkor visszalépés a korábbi egyházi státuszunkhoz képest.” Árvai Péter szerint a mostani egyháziügyi törvényben három csoportba sorolják az egyházakat, és a Szim Salom egy olyan kategóriába tartozik, amely egyelőre nincs megtöltve semmilyen értelmezhető tartalommal.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp