Tőkés László szerint Magyarországon SZDSZ-es véleménydiktatúra van

A református püspök szerint megdöbbentő, hogy a Színház és Filmművészeti Egyetemen zajló tiltakozások mellé állt több erdélyi színházcsináló is, akiket a külföldi balliberális kultúrpolitika erdélyi szálláscsinálóinak nevez.
Tőkés László sajtóirodája oldalán tett közzé egy nyilatkozatot a Színház és Filmművészeti Egyetemen zajló tiltakozásokkal kapcsolatban, amelyet kultúrvitának nevez.

A református püspök nehezményezi, hogy „a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Kara, valamint a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem intézményes módon fogta pártját budapesti társintézményük diákjai és tanárai kormányellenes tiltakozásának, nem kevesebbet állítva, mint hogy: „ebben a helyzetben az egyetemfoglalás és a küzdelem a legjobb döntés” (sic!)”.

Tőkés szerint a tiltakozások egyetemi anarchiába torkolltak, és kijelenti, hogy határozottan kiáll „a Vidnyánszky Attila nevével fémjelzett nemzeti színház- és filmművészeti törekvések mellett az SZDSZ-es vétetésű magyarországi kulturális véleménydiktatúra ellenében”.

Hozzáteszi, hogy határozottan visszautasítja azoknak az erdélyi értelmiségieknek – többek között Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja – a nyilatkozatait, akik szerinte a külföldi balliberális kultúrpolitika erdélyi szálláscsinálói.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp