Német rendőrök Hitler képeket osztottak meg

A menekülteket pedig gázkamrákban látnák a legszívesebben. Legalábbis az általuk megosztott fotók tanúsága szerint
Felfüggesztették Németországban azt a 29 rendőrt, akik Hitler képeket osztottak meg mobil telefonjaikon, valamint olyan fotókat küldtek egymásnak, amelyeken a menekültek gáz kamrákban láthatók. Az eset Észak-Rajna-Vesztfáliában történt, és rendkívül kellemetlenül érinti a német rendőrséget és biztonsági szolgálatot, amelyet azzal vádolhatnak majd, hogy nem tesz eleget annak érdekében, hogy napvilágra hozza a soraikban dolgozó erőszakos nacionalistákat, írta a jpost.com.

A rendőröket azzal is vádolják, hogy szélsőjobboldali chatszobákat használnak, ahol olyan szélsőséges tartalmak találhatók, mint a svasztika és egyéb náci szimbólumok.

Az ügy különösen kényes egy olyan országban, ahol a holokauszt miatt igyekeznek odafigyelni az érzékenyítésre.

„Nagy szégyen ez Észak-Rajna-Vesztfália rendőrségére nézve”, mondta a tartomány belügyminisztere, Herbert Reul, aki bejelentette, hogy nyomozást rendeltek el a 29 férfi és női rendőr ügyében.

Néhányukat a náci propaganda és a gyűlöletbeszéd terjesztésével vádolhatnak meg, és elképzelhető, hogy elbocsátják őket a rendőrségtől. Mások ellen azt hozhatják fel, hogy nem tettek jelentést a kollégáikról a megfelelő helyen.

„Fel vagyok háborodva és szégyenlem magam”, mondta Frank Richter, Essen város rendőrfőparancsnoka. Ebben a városban dolgozott ugyanis a legtöbb gyanúsított rendőr.

Herbert Reul (balra)

A német ügyészség a múlt hónapban bejelentette, hogy nyomozást folytatnak egy nyugdíjas rendőrrel kapcsolatban, akit azzal vádolnak, hogy fenyegető üzeneteket küldött egy neo-náci gyilkosokat tömörítő banda nevében olyan prominens embereknek, akik bevándoroltak Németországba.

Az e-mail-eket, amelyeket többek között török származású törvényhozóknak küldtek, az NSU 2.0 aláírással látták el. Az NSU a National Socialist Underground (Nemzeti Szocialista Földalatti Mozgalom) nevű neo-náci csoport neve, amely 2000 és 2007 között 10 – főként bevándorló – személyt öltek meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp