Neonáci együttesek léptek fel Győrött

A szervező C18 egy gyilkosságokkal és merényletekkel összefüggésbe hozott nemzetközi szélsőjobbos hálózat tagja.

„A C18 a Combat 18 rövidítése. A „combat” csatát jelent, a „18” az ábécé első és nyolcadik betűjét jelöli: „a” és „h”, azaz Adolf Hitler. A Combat 18-at a neonáci – nevét a Hitlerjugend jelmondatából származtató – Vér és Becsület (Blood & Honour) katonai szárnyaként emlegetik. A nemzetközi hálózat helyi csoportjait Angliától Oroszországig többfelé összefüggésbe hozták már gyilkosságokkal és merényletekkel. A Combat 18-at régebben még a magyar szélsőjobboldal is vállalhatatlannak tartotta, tagjait többször felkérték, hogy maradjanak távol rendezvényeiktől.” – olvasható a Népszava 2018 februári riportjában.

Az eseményen, amelyet a Légio Hungária oldalán hirdettek meg, fellépett a Tar Had nevű zenekar, amely ellen még 1998-ban indult eljárás. A Kitörés nevű zenekar ugyancsak játszott az ajánló szerint. Egyik számuk címe: Ian Stuart Donaldson. “Hail Ian Stuart! Hail Blood&Honour!” – írják a koncertet hirdető oldalon. Mint egy szimpatizáns oldalon elmondják: Ian Stuart Donaldson a Blood and Honour mozgalom alapítója, a Skrewdriver nevű brit együttes frontembere volt. „Életét a fehér faj védelmének és a nemzetiszocialista eszme terjesztésének szentelte.” A koncertet az ő emlékének szentelték.

A koncerteket az ugytudjuk.hu szúrta ki, majd a szombat.org is átvette, Az ugytudjuk.hu munkatársai megkeresték a DONGÓ Live Music Hall képviselőit a Győr gyárvárosi negyedében lévő szórakozóhely Facebook-oldalán található telefonszámokon és e-mail címeken, de kitérő választ adtak arra a kérdésre, hogy megtartják-e a fenti rendezvényeket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp