Portugál zsidó közösség pénzt adományoz az izraeli szegények megsegítésére

Az adomány ráadásul a portói zsidó és katolikus közösségek összefogásának köszönhetően jött össze, és egy étel-bankhoz kerül. Így akarják segíteni a legrászorultabb izraelieket a koronavírus járvány idején.

Portugália második legnagyobb városa, Porto zsidó közössége 15000 eurót, azaz közel 5,5 millió forintot adományozott a zsidó állam legnagyobb ételmentő szervezetének, a Leket Israel-nek a koronavírus járványra való tekintettel.

Önkéntesek csomagolják az ételeket rászorulóknak a Leket Israel-nél

Az adományt szerdán adta át Dias Ben Zion, a portói zsidó közösség elnöke a Leket ügyvezetőjének, Gidi Kroch-nak, írta a jpost.com.

Más ételbankokkal ellentétben a Leket kifejezetten a felesleges ételt gyűjti össze, és célzottan juttatja el a rászorulóknak.

Az adomány a portugál város zsidó és katolikus közössége között folyamatban lévő összefogás egyik eredménye. Az együttműködés anyagi alapfedezetét a 3 hónapja bemutatott The Light of Judah című mozifilm bevétele jelentette, amely a két felekezet kapcsolatát ábrázolja a középkorban.

Ben Zion az adományról elmondta: „a közösségünk elkötelezett Izrael állammal szemben, és örülünk, hogy meg tudtuk valósítani a terveinket azzal, hogy a film bevételét a Leketnek adtuk”.

Kroch a következőkkel köszönte meg az adományt: „szívet melengető volt látni, hogy Porto zsidó és katolikus közösségei azért fognak össze, hogy megsegítsék az izraeli szegényeket ebben a mindannyiunk számára nehéz időszakban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp