Szeretnél több izraeli és zsidó filmet nézni?

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Próbáld ki ezeket az új stream-szolgáltatókat, amelyek kifejezetten zsidó filmekre specializálódtak!


Két új streaming szolgáltató is indult az utóbbi időben, amelyek kifejezetten zsidó és izraeli filmek bemutatására fókuszálnak. A ChaiFlicks és az Izzy nevű oldalakon hatalmas a kínálat ebben a témában, bár az itt elérhető filmek egyelőre csak angol nyelven elérhetőek.

A szolgáltatók nagy előnye, hogy nem kell órákig keresgélni a zsidó témájú filmekért, mint például a Netflixen, és rengeteg színvonalas zsidó művészfilmet, rövidfilmet és dokumentumfilmet közölnek.
Az előfizetés nem tér el a többi streaming szolgáltatás árától. Sőt. Mind az Izzy, mind az ChaiFlicks olcsóbb, mint a Netflix, az Amazon Prime vagy az HBO Max – bár az igaz, hogy egyelőre kisebb is a kínálata.

A ChaiFlicks havi 1800 forintba vagy évi 20.000 forintba került 14 napos ingyenes próbaidőszakkal. Az Izzy-ért még ennél is kevesebbet, havi 1500 forintot vagy évi 15.000 forintot kell fizetni, ami néhány mozijegy árának felel meg.

Jó hír azoknak, akik főként a laptopjukon vagy telefonjukon néznek filmeket, hogy a szolgáltatások kompatibilisek az Apple és az Android eszközökkel.

A ChaiFlicks mögött a Menemsha Films nevű filmforgalmazó cég áll, amelynek köszönhetően 80 film vetítési jogát kapásból megszerezték. A szolgáltatást hivatalosan augusztusban indították 150 címmel.

Az Izzy-t eredetileg ősszel akarták indítani, de a járvány miatt előbbre hozták a nyitást. Jelenleg több mint 100 címük van, és minden csütörtökön további filmekkel frissítik a kínálatot. A streaming szolgáltató tervei között szerepel, hogy saját gyártású programokat – kulturális és beszélgető show-kat – is sugározzon.

IZZY Early Access + Lifetime Discount

Take advantage of this limited-time, discounted offer before we launch to the public this Fall! Start month-to-month, or lock in a long-term discount with the annual offer. Either way, start and stop your account anytime!

A két szolgáltató pillanatnyilag kevéssé tartalmaz kifejezetten szórakoztató műsorokat. Ha a kínálatot nézzük, inkább az az érzésünk támadhat, mintha egy zsidó filmfesztiválon lennénk, ami azért lássuk be, szintén nem rossz perspektíva, különösen járvány idején, amikor nehezebben mozdulunk ki otthonról.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp