Szeretnél több izraeli és zsidó filmet nézni?

Próbáld ki ezeket az új stream-szolgáltatókat, amelyek kifejezetten zsidó filmekre specializálódtak!


Két új streaming szolgáltató is indult az utóbbi időben, amelyek kifejezetten zsidó és izraeli filmek bemutatására fókuszálnak. A ChaiFlicks és az Izzy nevű oldalakon hatalmas a kínálat ebben a témában, bár az itt elérhető filmek egyelőre csak angol nyelven elérhetőek.

A szolgáltatók nagy előnye, hogy nem kell órákig keresgélni a zsidó témájú filmekért, mint például a Netflixen, és rengeteg színvonalas zsidó művészfilmet, rövidfilmet és dokumentumfilmet közölnek.
Az előfizetés nem tér el a többi streaming szolgáltatás árától. Sőt. Mind az Izzy, mind az ChaiFlicks olcsóbb, mint a Netflix, az Amazon Prime vagy az HBO Max – bár az igaz, hogy egyelőre kisebb is a kínálata.

A ChaiFlicks havi 1800 forintba vagy évi 20.000 forintba került 14 napos ingyenes próbaidőszakkal. Az Izzy-ért még ennél is kevesebbet, havi 1500 forintot vagy évi 15.000 forintot kell fizetni, ami néhány mozijegy árának felel meg.

Jó hír azoknak, akik főként a laptopjukon vagy telefonjukon néznek filmeket, hogy a szolgáltatások kompatibilisek az Apple és az Android eszközökkel.

A ChaiFlicks mögött a Menemsha Films nevű filmforgalmazó cég áll, amelynek köszönhetően 80 film vetítési jogát kapásból megszerezték. A szolgáltatást hivatalosan augusztusban indították 150 címmel.

Az Izzy-t eredetileg ősszel akarták indítani, de a járvány miatt előbbre hozták a nyitást. Jelenleg több mint 100 címük van, és minden csütörtökön további filmekkel frissítik a kínálatot. A streaming szolgáltató tervei között szerepel, hogy saját gyártású programokat – kulturális és beszélgető show-kat – is sugározzon.

IZZY Early Access + Lifetime Discount

Take advantage of this limited-time, discounted offer before we launch to the public this Fall! Start month-to-month, or lock in a long-term discount with the annual offer. Either way, start and stop your account anytime!

A két szolgáltató pillanatnyilag kevéssé tartalmaz kifejezetten szórakoztató műsorokat. Ha a kínálatot nézzük, inkább az az érzésünk támadhat, mintha egy zsidó filmfesztiválon lennénk, ami azért lássuk be, szintén nem rossz perspektíva, különösen járvány idején, amikor nehezebben mozdulunk ki otthonról.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp