Zsidó szennylapnak nevezte a Nyugatot Takaró Mihály a Vidnyánszky által vezetett kaposvári színészképzésen

Vidnyánszky Attila, az SZFE kuratóriumának új elnöke korábban arról panaszkodott, hogy az éppen ellene tűntető intézmény nem elég nemzeti-konzervatív.

A Partizán készített interjút két Kaposváron végzett színésszel arról, hogy milyen volt az oktatás a Vidnyánszky Attila által vezetett képzésen. Bergendi Barnabás és Hermányi Mariann többek között arról meséltek, hogy az intézményben óraadó Takaró Mihály irodalomtörténész a Nyugatot zsidó szennylapnak nevezte, Kertész Imréről pedig azt monda, hogy nem magyar. Igaz, azt hozzátette, hogy ez csak a saját véleménye, és nem része a kötelező tananyagnak.

Takaró Mihály irodalomtörténész átveszi a Németh László-díjat, amelyet „a gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért” kapott Kásler Miklós emberminisztertől pedagógus nap alkalmából 2018-ban (Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA)

Az interjút szemléző magyarnarancs.hu arról is beszámolt, hogy Hermányi felidézte, amikor egy órán Takaró rákérdezett a hallgatók vallására, majd Hermányi válaszát, miszerint ő nem tartozik egyik valláshoz sem, így minősítette: „Akkor te vagy a kis liberális, ugye? Neked ezt most nehéz lesz.”

A lap arra is emlékeztetett, hogy Vidnyánszky Attila szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) nem elég nemzeti-konzervatív, és ott ideológiai nevelés zajlik.

Takaró Mihály a fenti nézeteit már más helyeken is előadta. Az irodalomtörténészt ennek ellenére a kormány felkérte az új Nemzeti alaptanterv hazafiasítására, és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője már többször kitüntette Takarót. Legutóbb tavaly március 15. alkalmából József Attila-díjat kapott.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp