Koszovó az első muszlim ország, amely Jeruzsálemben nyit követséget

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szerbia is Jeruzsálembe viszi nagykövetségét, jelentették be pénteken Washingtonban.

Szerbia és Koszovó megállapodott a kétoldalú gazdasági kapcsolatok rendezésében – jelentette be Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Házban pénteken újságíróknak.

A megállapodásnak köszönhetően a főként muszlimok lakta Koszovó azt ígérte, kiépíti diplomáciai kapcsolatait Izraelllel. Mindezt a Fehér Házban jelentették be pénteken, ahol Donald Trump elnökkel találkozott a két ország államfője.

Az Ovális Irodában tartott sajtótájékoztatón részt vett Aleksandar Vucic szerb államfő és Avdullah Hoti, Koszovó miniszterelnöke.

Donald Trump amerikai elnök (középen), Avdullah Hoti (jobbra) koszovói miniszterelnök és Alekszander Vucic (balra) szerbe elnök (Fotó / AFP)

Az amerikai elnök bejelentette, hogy Belgrád – összhangban az amerikai politikával – szintén áthelyezi izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe 2021 júliusáig, és addig pedig képviseletet nyit a városban.

Trump felhívta Benjamin Netanjahu miniszterelnököt a pénteki találkozó alatt Koszovó miniszterelnökével, Abdullah Hotival, és gratulált a két vezetőnek a döntésükhöz. Hoti szerint Koszovó is nagykövetséget nyit Jeruzsálemben.

Netanjahu a beszélgetést követően kijelentette, hogy Koszovó lesz az „első muszlim többségű ország, amely nagykövetséget nyit Jeruzsálemben. Amint azt az elmúlt napokban mondtam, Izrael békéjének és elismerésének köre tovább bővül, és várhatóan más nemzetek is csatlakoznak hozzá”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp