Kannabisz-eső hullott Tel-Avivra

A város központjában lévő Rabin tér fölött eresztette szélnek kábítószeres rakományát kora délután egy drón.
Több mint száz – kétgrammos – adag marihuánát szórt szét, s a rendőrség egy közeli játszótérről is összeszedett számos csomagot, amely odarepült.

Számos járókelő eredeti úti célját feladva a csomagok gyűjtésébe kezdett, mások a környező kávéházak teraszairól gyűjtögették a csomagokat, többen pedig a kocsijukból kiszállva próbáltak néhány adagot szerezni.

A rendfenntartók őrizetbe vettek két, a harmincas éveiben járó férfit, akiket a repülőszerkezet irányításával gyanúsítanak. “A kábítószergyanús anyag terjesztése igen veszélyes, és ennek megfelelően fogják kihallgatni az elkövetőket” – közölte a rendőrség.

A Zöld drón nevű, kannabiszterjesztéssel foglalkozó internetes csoportban röviddel a történtek előtt már jelezték, hogy hamarosan pilóta nélküli repülógépről szórnak le csomagokat.

A csoport közleménye szerint hetente fognak egy kiló kannabiszt “égnek ereszteni” kétgrammos csomagokban Izrael különböző pontjain, hogy ezzel hirdessék új, “kannabiszeső” nevű házhoz szállítási módszerüket, amellyel a koronavírus miatti esetleges vesztegzárra is felkészülnek.

Izraelben jelenleg törvénytelennek számít a könnyű drogok, a kannabisz fogyasztása, terjesztése és termelése, de az utóbbi években a fogyasztást részlegesen kiemelték a büntetendő cselekmények közül, ami azt jelenti, hogy 15 gramm birtoklásáig és otthoni, nem nyilvános fogyasztásáig a hatóságok nem hajtják végre a törvényt. A kannabisz nyilvános használatán első és második alkalommal tetten ért polgárokat nem lehet letartóztatni, ha nincsenek korábbi nyilvántartások kannabiszhasználatukról, bár pénzbírsággal számolhatnak. A terjesztés és a termelés továbbra is a törvényben meghatározott módon büntetendő cselekmény.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp