Ilyen teljesítményre eddig csak 1944-ben lehetett díjat kapni

Ungváry Krisztián szerint Raffay Ernő annak ellenére kaphatott magas állami kitüntetést, hogy hogy vegytiszta náci gondolatmenetben képes előadni Magyarország 20. századi tragédiájának vélelmezett okait.

Augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét adományozta a kormány Raffay Ernő történésznek, akinek munkásságában a zsidózás is meglehetősen központi szerepet játszik. Számos más antiszemita kijelentés mellett a magyarországi zsidókról a következőket mondta egy előadáson:

„bejött egy migráns csapat, fölszaporodott, és kitúrt bennünket a pozíciókból a tudományban, a iskolában, az akadémiában, az egyetemen, a bankvilágban, a földbirtokban, a szakmákban, íme a tanulság emberek”.

Raffay Ernő történész átveszi a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől és Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárától a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Raffay kitüntetésének hírére korábban Szvák Gyula történész professzor visszaküldte az EMMI-nek saját állami kitüntetését, mivel elfogadhatatlannak tartja, hogy egy antiszemita kijelentésekről elhíresült személy állami elismerésben részesüljön.

Tegnap pedig Ungváry Krisztián a Válasz Online oldalán közölt írásában Raffay az elmúlt évtizedben megjelent szabadkőművesekkel kapcsolatos munkáit szembesítette a tudománnyal. Ezekben a könyvekben ilyen és ehhez hasonló mondatok olvashatók:

„1914 előtt Magyarországon a zsidó nemzetiség (és az izraelita vallásfelekezet) honfoglalása, egyenesen szólva: Magyarország megszállása és a legalapvetőbb magyar érdek tudatos háttérbe szorítása zajlik.”

Raffay szerint az új ellenség majdnem száz százalékban zsidókból áll, az 1919 és az 1948 utáni kommunista rendszer „zsidó hatalom” volt, Budapestet pedig – a jobbikos Bíró Lászlóhoz hasonlóan – maga is Judapest néven emlegeti. De az állami kitüntetésben részesült történész könyveiben arról is írt, hogy a zsidó bankok tervszerűen vásárolják fel a földeket annak érdekében, hogy „megsemmisítsék” a magyar középosztályt.

A zsidózó történész kitüntetése miatt visszaadja a saját díját Szvák Gyula – Kibic Magazin

A Ruszisztikai Intézet történész professor emeritusa a zsidókat a migránsokhoz hasonlító Raffay Ernő kitüntetése miatt határozott így. Szerinte, ha valaki komolyan veszi a hivatása humanista ethoszát, annak mernie kell tiltakozni egy ilyen döntés ellen. Postán adta fel korábbi állami kitüntetését az EMMI-nek Szvák Gyula történész professzor, miután elfogadhatatlannak tartotta, hogy nemrég az antiszemita kijelentéseiről elhíresült Raffay Ernő augusztus 20-án megkapta a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét.

„A zsidó-szabadkőműves összeesküvés mítosza már 1919-ben megszületett, Prohászka Ottokártól és Bangha Bélától kezdve számos politikai publicista írt ennek szellemében” – írja Ungváry Krisztián, aki hozzáteszi, hogy a kor közismertebb történészei azonban nem vállalkoztak arra, hogy egy szimplifikált szabadkőműves tőrdöfés-elméletet adjanak elő.

„Ez a beteges antiszemita Bosnyák Zoltán (1944-ben a Zsidókutató Intézet igazgatója) és a hozzá hasonlók színvonala volt – eddig. Az első személy, aki erre »történészként« monográfiák írásával vállalkozott, Raffay Ernő.”

Ungváry szerint Raffay magas állami kitüntetését „annak ellenére kaphatta, hogy a tudományosság szabályainak semmibe vételével vegytiszta náci gondolatmenetben képes előadni Magyarország 20. századi tragédiájának vélelmezett okait”.

„Ilyen teljesítményre a magyar történelem során eddig csak egy évben lehetett díjat kapni: 1944-ben.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp