A tiltás ellenére játszották le Leonard Cohen legnagyobb slágerét a Republikánusok kongresszusán

A Republikánus Nemzeti Bizottság (RNB) a Hallelujah-t játszotta le a kongresszusuk utolsó estéjén, holott ehhez Cohen-jogok tulajdonosa nem járult hozzá.

„Meg vagyunk döbbenve, hogy az RNB ilyesmit tett a kifejezett tiltás ellenére, és meglehetősen átpolitizálva használta fel Cohen egyik legfontosabb dalát”, mondta a jogokat kezelő ügyvéd, Michelle Rice, és közölte, meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket az ügyben, írja a jta.org.

A híres zsidó énekes és zenész 82 évesen, egy nappal azelőtt halt meg, hogy Trump-ot 2016-ban megválasztották.

Az ügyvéd nyilatkozata egy nappal azután került nyilvánosságra, hogy a Hallelujah című dalt hatalmas tűzijáték közepette lejátszották Washingtonban közvetlenül azután, hogy Donald Trump elnök elmondta a beszédét és elfogadta, hogy republikánus jelöltként újrainduljon a választásokon.

Brian Monaco, a dal jogait birtokló Sony/ATV Music Publishing elnöke is elmondta, hogy a visszautasították a republikánusoknak a dal lejátszására irányuló kérését.

Számos művész és zenekar – The Rolling Stones, Neil Young, Tom Petty, Rihanna, Elton John, Adele és a Queen – jelezte még a Trump-stábnak, hogy nem szeretnék, ha zenéjüket használnák a kampány során.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp