Orbán családi fotója miatt rúgták ki a 168 Óra főszerkesztőjét

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Rózsa Pétert azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól a Brit Media vezérigazgatója, aki szerint a lapban Orbán Viktorról és családjáról megjelent fotó „elfogadhatatlan és morálisan aggályos”.

Milkovics Pál, a 168 Órát tulajdonló Telegráf Kft. anyavállalata, a Brit Media vezérigazgatója és résztulajdonosa úgy döntött, hogy a mai naptól azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól Rózsa Pétert, adta hírül a Média1.

A főszerkesztőnek azért kellett távoznia, mert az eheti lapszámban egy Orbán Viktor miniszterelnökről és családjáról készült korábbi, adventi fotóval illusztráltak a kormány család- és szociálpolitikájával foglalkozó cikket. A fotó eredetileg Orbán weboldalán, a miniszterelnok.hu-ne jelent meg egy ünnepi sorozat részeként.

Milkovics szerint azonban ez elfogadhatatlan és morálisan aggályos, ugyanis a fotón a kormányfő fiatalkorú gyermeke is látható. Emellett a vezérigazgató véleménye szerint „a képet a kormányfő családjához nem kapcsolódó szöveghez használták fel illusztrációnak”. Milkovics úgy véli, „a gyerekeket, függetlenül szüleik közéleti szerepvállalásától, védeni kell, nem pedig politikai tartalmú üzenetekhez felhasználni és gyűlölködés céltáblájává tenni.”

A 168 Óra vezetését megbízott főszerkesztőként Makai József, Milkovics másik lapja, a Pesti Hírlap eddigi főszerkesztő-helyettese veszi át.

Az EMIH-közeli Brit Média idén júliusban növelte 100 százalékosra a tulajdonrészét az ingyenesen terjesztett Pesti Hírlapot kiadó Global Post Hun Kft.-ben. Ezzel egyidejűleg az addigi tulajdonos, Milkovics Pál 20 százalék körüli tulajdonészt szerez a 168 Órát is kiadó cégeket tulajdonló Brit Mediában, amelynek vezérigazgatója lett. A tervei között szerepelt többek között a hagyományosan baloldali 168 Óra középre állítása.

Megvette az EMIH-közeli médiacég a Pesti Hírlapot – Kibic Magazin

A Brit Media 100 százalékos tulajdonrészt szerzett a lapot kiadó cégben. A 168 Órát középre állítanák, hamarosan tévé és rádió is a portfólió része lehet. A Brit Media Kft. korábban 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt az Pesti Hírlapot kiadó cégben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp