Megbélyegezték Arafat özvegyét, amiért támogatta Izrael és az Emírségek egyezményét

Szuha Arafat bocsánatot kért a közösségi médiában azért, ahogy a palesztin vezetés reagált a történelmi jelentőségű megállapodásra.

Jasszer Arafat özvegyét megszégyenítő támadások érték a palesztin vezetés részéről, amiért kritizálni merte a hozzáállásukat az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek között létrejött megállapodás kapcsán.

Szuha Arafat azért is bocsánatot kért, hogy rengeteg palesztin elítélte azt, hogy az Emírségek elismerte Izrael állam létét, írta a The Jewish Chronicle.

Szuha Arafat

Az egyik izraeli tévécsatorna interjút is készített vele, ahol azt mondta, a palesztin vezetés tévedett, amikor ellenezte a megállapodást, és azt állította, hogyha a férje élne még, akkor segítette volna az egyezség létrejöttét.

A Máltán élő asszony egy Instagram posztban azt írta: „az összes jó érzésű palesztin nevében elnézést kérek az Egyesült Arab Emírségek polgáraitól és vezetésétől, amiért egyesek megszégyenítették és elégették a zászlójukat Jeruzsálemben, valamint megrongálták az Emírségek egyéb nemzeti szimbólumait.”

Hétfőn egy 737-es El Al Boeing landolt Abu Dhabiban, amelyen a hivatalos izraeli és amerikai delegáció utazott. Az út során áthaladhattak a szaúdi légtérben, amelyre szintén nem volt korábban példa.

A Palesztin Felszabadítási Szervezet ex-vezetőjének özvegye a tévéinterjúban keményen bírálta azokat, akik azt állították, hogy az egyezséggel az Emírségek elárulták az arab világot.

„Elég volt a szlogenekből”, mondta. „Együttműködünk Izraellel, a Shin Bettel és a Moszaddal. Mit játsszuk meg magunkat?”

Szuha Arafat azt állította, hogy Mahmud Abbasz palesztin elnök lejárató kampányt indított ellene.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp