Tel-Aviv a harmadik legkutyabarátabb város a világon

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A nemzetközi kutyanap alkalmából közzétett felmérés szerint az izraeli városban van az egyik legjobb dolga a kutyáknak és a kutyásoknak.

A német Coya biztosítótársaság rendelte meg azt a felmérést, amelyben a világ 50 legkutyabarátabb városát próbálták megtalálni. A felmérés eredményét pedig augusztus 26-án, a nemzetközi kutyanapon hozták nyilvánosságra.

Kutyasétáltatás Tel-Avivban

A tanulmányban különféle szempontok alapján pontozták a városokat. Ilyen volt például, a kutyák, a kutyabarát éttermek, a kisállatkereskedések, a kutyafuttatók és más kutyás létesítmények száma. De megvizsgálták a kutyatartás költségeit, az elhagyott kutyák arányát, illetve, hogy az önkormányzat mennyire szigorúan bünteti azokat a gazdákat, akik nem szedik fel kedvenceik után az ürüléket.

Ezen felül arra kérték az egyes városok lakóit, hogy értékeljék a lakóhelyükön a felelős kutyatartást, különös tekintettel arra, hogy a kutyatulajdonosok mennyire viselkednek felelősen az állataik után hátramaradt ürülék eltávolításának érdekében.Vagyis mennyire kell az utcákon kerülgetniük a lakosoknak a kutyaszart.

A lista első két helyén San Francisco, illetve Seattle végzett. Utóbbi városban a legmagasabb az egy főre jutó kutyák száma: 246, 67 eb jut minden 1000 lakosra. Az összesítésben a harmadik helyen végzett Tel-Avivban ez az arány 182,1 kutya/1000 ember, csak a már említett Seattle és Miami előzte meg ebben a kategóriában.

Tel-Aviv a kutyások Mekkája – Kibic Magazin

Tel-Avivban a legmagasabb az egy főre jutó kutyák száma az egész világon. A kutyák itt nem csak egyszerű háziállatok, hanem már-már családtagnak számítanak. A város pedig rengeteg kutyabarát szolgáltatással könnyíti meg az ebek és gazdáik életét.

Tel-Avivban található viszont a legtöbb kisállatkereskedés, és az első két helyezett városhoz képest Tel-Avivban több a kutyafuttató, illetve az állatorvos. A kutyatartás költségei viszont jóval magasabbak az izraeli városban. Tel-Aviv kilencedik helyen végzett a drágasági listán, amelyet Zurich vezet.

Néhány egyéb adat a felmérésből: Baselben a legalacsonyabb a kitett kutyák száma, míg New Yorkban a legmagasabb. Madrid szedi a legmagasabb bírságot azért, ha nem szedik össze a kutyaürüléket. Helsinki pedig a legtöbb kutyabarát szállodával büszkélkedhet.

Magyar város nem került fel az ötvenes listára.

(Israel21c)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp