Tel-Aviv a harmadik legkutyabarátabb város a világon

A nemzetközi kutyanap alkalmából közzétett felmérés szerint az izraeli városban van az egyik legjobb dolga a kutyáknak és a kutyásoknak.

A német Coya biztosítótársaság rendelte meg azt a felmérést, amelyben a világ 50 legkutyabarátabb városát próbálták megtalálni. A felmérés eredményét pedig augusztus 26-án, a nemzetközi kutyanapon hozták nyilvánosságra.

Kutyasétáltatás Tel-Avivban

A tanulmányban különféle szempontok alapján pontozták a városokat. Ilyen volt például, a kutyák, a kutyabarát éttermek, a kisállatkereskedések, a kutyafuttatók és más kutyás létesítmények száma. De megvizsgálták a kutyatartás költségeit, az elhagyott kutyák arányát, illetve, hogy az önkormányzat mennyire szigorúan bünteti azokat a gazdákat, akik nem szedik fel kedvenceik után az ürüléket.

Ezen felül arra kérték az egyes városok lakóit, hogy értékeljék a lakóhelyükön a felelős kutyatartást, különös tekintettel arra, hogy a kutyatulajdonosok mennyire viselkednek felelősen az állataik után hátramaradt ürülék eltávolításának érdekében.Vagyis mennyire kell az utcákon kerülgetniük a lakosoknak a kutyaszart.

A lista első két helyén San Francisco, illetve Seattle végzett. Utóbbi városban a legmagasabb az egy főre jutó kutyák száma: 246, 67 eb jut minden 1000 lakosra. Az összesítésben a harmadik helyen végzett Tel-Avivban ez az arány 182,1 kutya/1000 ember, csak a már említett Seattle és Miami előzte meg ebben a kategóriában.

Tel-Aviv a kutyások Mekkája – Kibic Magazin

Tel-Avivban a legmagasabb az egy főre jutó kutyák száma az egész világon. A kutyák itt nem csak egyszerű háziállatok, hanem már-már családtagnak számítanak. A város pedig rengeteg kutyabarát szolgáltatással könnyíti meg az ebek és gazdáik életét.

Tel-Avivban található viszont a legtöbb kisállatkereskedés, és az első két helyezett városhoz képest Tel-Avivban több a kutyafuttató, illetve az állatorvos. A kutyatartás költségei viszont jóval magasabbak az izraeli városban. Tel-Aviv kilencedik helyen végzett a drágasági listán, amelyet Zurich vezet.

Néhány egyéb adat a felmérésből: Baselben a legalacsonyabb a kitett kutyák száma, míg New Yorkban a legmagasabb. Madrid szedi a legmagasabb bírságot azért, ha nem szedik össze a kutyaürüléket. Helsinki pedig a legtöbb kutyabarát szállodával büszkélkedhet.

Magyar város nem került fel az ötvenes listára.

(Israel21c)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp