A Mazsihisz veszi át a holokauszt-túlélők gondozását ellátó MAZS Alapítvány alapító jogait

A Mazsihisz közgyűlése arról is döntött, hogy a következő négy évben is Kunos Péter lesz a szervezet ügyvezető igazgatója.

Közgyűlést tartott vasárnap a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), amely vezetősége járványügyi szempontok miatt a szokásos Síp utcai helyszín helyett a Dohány utcai zsinagógában rendezte meg az eseményt. A közgyűlési tagok beléptetése a járványügyi előírások betartása mellett, tesztelést követően történt, derült ki a Mazsihisz Facebook-oldalán közzétett híradásból.

A Mazsihisz közgyűlése a Dohány utcai zsinagógában (Fotó: Mazsihisz/Facebook)

A közgyűlésen 61 tag jelent meg, akik először arról hoztak döntést, hogy zártkapuk mögött, a sajtó kizárásával tartják meg az eseményt. A közgyűlés tagjai megszavazták (57 igen és négy érvénytelen szavazat mellett), hogy további négy évig Kunos Péter legyen a Mazsihisz ügyvezető igazgatója.

A közgyűlés egy tartózkodás mellett arról is döntött, hogy a JDC a Mazsihisznek adja át a holokauszt túlélők gondozását ellátó MAZS Alapítvány alapító jogait. A 2020. évi költségvetés módosításait a közgyűlés egy tartózkodás mellett két ellenszavazattal szintén elfogadta.

A Mazsihisz közgyűlése az Olaszliszka 271 hrsz alatt felvett, 4195 nm alapterületű kivett temető megjelölésű ingatlan temető ingatlan 1/100-ad tulajdoni illetőségének átruházásáról is szavazott. Az előterjesztést a közgyűlés többséggel szintén elfogadta.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp